23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Klaus Iohannis: Plumb și Shhaideh ar fi trebuit să demisioneze

VIDEO Klaus Iohannis: Plumb și Shhaideh ar fi trebuit să demisioneze

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Sevil Shhaideh și Rovana Plumb ar trebui să demisioneze din Guvern în contextul în care sunt anchetate pentru fapte de corupție în dosarul ”Belina”. 

"Cred că vă amintiți de pozițiile mele pe care le-am avut în ocazii similare. Eu vreau să cred că România este o țară care întărește statul de drept. Într-un stat de drept, persoanele urmărite penale, judecate penal și condamnare penal nu trebuie să fie în conducerea statului. Da, doamenele ministru trebuiau, în varianta optimală să demisioneze. A doua variantă, trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut nu este de bun augur”, a declarat Iohannis. 

”Nu mă antepronunț prin această afirmație, vorbesc din punct de vedere al președintelui. Îmi doresc foarte mult să avem un guvern care nu este suspus unor suspiciun", a mai spus preşedintele.

Iohannis a mai subliniat că pentru România ar trebui să devină normalitate ca persoane urmărite penal, judecate sau condamnate să nu fie la conducerea statului, să nu fie în guvern. 

"Nu este bună această evoluție. Este păcat că PSD nu a înțeles nimic din repetatele mele apeluri pentru întărirea statului de drept și avertizez că această cale nu este bună”, a mai spus Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis susţine că propunerea ca șeful statului să fie scos din procedura de numire a procurorilor șefi este o greșeală fundamentală.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă