Judecătoarea care a bulversat lumea justiției. S-a pensionat pentru Dragnea și Tăriceanu, dar a revenit pentru Șova și Ghiță

de Razvan Pritulescu , 20 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:13, 20 septembrie 2017

Judecătoarea Ana Maria Dascălu de la Curtea Supremă, care și-a anunțat pensionarea, motiv pentru care procesele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu vor fi reluate de la zero, a revenit în procesele lui Dan Șova și Sebastian Ghiță și va da sentințele pe 25 septembrie.  

Cum este posibil ca un judecător care și-a anunțat pensionarea pe 1 octombrie să se retragă din procesele lui Dragnea și Tăriceanu, invocând exact acest motiv, dar să intre în procesele lui Șova și Ghiță, unde să judece și să anunțe chiar data pentru sentințe – 25 septembrie, cu cinci zile înainte de pensionare? Specialiștii din justiție nu au un răspuns precis. O explicație ar fi aceea că procesele lui Șova și Ghiță erau la sfârșit, la ultimele termene, în timp ce procesele lui Dragnea și Tăriceanu erau departe de a fi finalizate. Astfel, judecătoarea Ana Maria Dascălu ar fi preferat să se retragă din dosarele pe care știa că nu are timp să le încheie cu o pronunțare. Avocatul Daniel Fenechiu respinge această variantă. “Și procesul lui Dragnea era la sfârșit, lumea aștepta deja pronunțarea. Totul este o făcătură pentru a-i prelungi agonia lui Dragnea”, susține avocatul.

Judecătorul Cristi Dănileț, pe de altă parte, crede că de vină pentru această situație cel puțin ciudată este legislația. Sau mai degrabă lipsa ei.

“Situația aceasta nu este acoperită de legislația noastră. Avem problema asta de când am fost condamnați la CEDO, acum trei ani, în cazul Cutean contra România (CEDO a decis că deciziile într-un dosar ar trebui date de judecătorii care au fost prezenți și la procesul de administrare a probelor – n.r.) și de atunci și până acum niciun ministru al Justiției nu a îndreptat Codul de Procedură Penală, astfel încât să se spună în concret cum se procedează când unul din judecătorii unui complet este înlocuit. Nu scrie nicăieri. Nu scrie ce se întâmplă nici în cazul în care un proces este judecat de un singur judecător și el este înlocuit. Eu am avut cazuri în care am înlocuit un coleg și am mers mai departe, nu am reluat procesul de la zero“, a declarat judecătorul Cristi Dănileț pentru „România liberă“. „În acest moment, fiecare face cum îl taie capul. Eu la Cluj înlocuiesc un coleg și merg cu procesul mai departe, altul la București îl reia de la zero. Este strict la latitudinea președintelui de complet“, mai spune magistratul.

Cât despre cazul concret al judecătoarei Ana Maria Dascălu, Cristi Danileț este de părere că magistratul era obligat să intre în procese și să judece până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de eliberare din funcție. „Dacă se pensionează pe 1 octombrie, dânsa este judecător până la 30 septembrie și este obligată să judece până la această dată. E drept, cu anumite excepții, dacă este bolnavă, dacă este incompatibilă…“, concluzionează judecătorul Dănileț.

Șova e și acum „consternat“ de acuzații

Dacă din procesele lui Dragnea și Tăriceanu judecătoarea Ana Maria Dascălu s-a retras, pe cele ale lui Dan Șova și Sebastian Ghiță le-a continuat, completele de judecată stabilind, ieri, în ambele cazuri, data pronunțării pentru 25 septembrie.

În cazul Șova, completul este format din Ștefan Pistol, Ana Maria Dascălu și Cristina Geanina Arghir, adică același complet care a decis pe 5 septembrie ca dosarele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să fie reluate de la zero, cu reaudierea martorilor.

La ultimul termen de ieri, procurorul de ședință a cerut condamnarea lui Dan Șova la închisoare cu executare pentru trafic de influență. De asemenea, procurorul a cerut confiscarea de la fostul senator a 100.000 de euro, care ar reprezenta produsul traficării influenței, precum și menținerea sechestrului asigurător în vederea recuperării acestei sume. De asemenea, reprezentantul DNA a cerut condamnarea lui Mihai Bălan, fost director la CET Govora, pentru abuz în serviciu la închisoare cu executarea pedepsei, și obligarea acestuia să plătească 1,3 milioane lei despăgubiri.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Șova s-a declarat nevinovat, dar și “consternat“ de ceea ce i s-a întâmplat de când a fost pus sub acuzare. “Pentru mine, tot acest dosar a fost una dintre cele mai dure lecții de viață. Am văzut care este în România statutul unui om acuzat. Am trăit o excludere din societate din 2015. Aceste acuzații nefondate mi-au distrus viața și cariera definitiv, pentru că suspiciunea care planează asupra mea e insurmontabilă în actuala societate. Trăiesc de doi ani de zile o consternare perpetuă cu privire la toată această desfășurare de forțe. Nu sunt avocat de penal, dar știu să mă uit pe un dosar. Cum e posibil să mergi în instanță cu un astfel de dosar? Cred că o să scriu o carte despre ce am trăit în acești ani. Toată nedreptatea, tot nejuridicul. Eram aici, în boxă, când onoratul reprezentant al Parchetului a propus prelungirea arestului, pentru că n-am recunoscut. Și am zis: Da! Prefer să stau șase luni. Îmi doresc să-mi recapăt demnitatea pierdută acum doi ani“, le-a spus Șova judecătorilor, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la un denunțător, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură.

Ghiță, din nou absent

În procesul lui Sebastian Ghiță, procurorul a cerut, de asemenea, pedeapsa maximă pentru fostul deputat, acuzat că l-a mituit pe fostul primar al municipiului Plo­iești Iulian Bădescu. Procurorul a cerut și pentru Bădescu pedeapsa maximă, plus obligarea celor doi inculpați la plata în solidar a sumei de 1,5 milioane lei către Primăria Ploiești, dar și confiscarea sumelor de 1,1 milioane lei de la Ghiță și peste 900.000 lei de la fostul edil. Președintele completului care judecă dosarul lui Ghiță este aceeași Ana Maria Dascălu. La termenul din 20 iunie, judecătoarea a anunțat că instanța va amâna procesul pentru luna septembrie, pentru a da posibilitatea lui Sebastian Ghiță să vină în țară și să‑și spună ultimul cuvânt în sala de judecată.

Ieri, Ana Maria Dascălu a spus că la dosarul din instanță nu există nicio dovadă privind situația lui Sebastian Ghiță, astfel încât s-a trecut la dezbateri pe fond.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Plo­ieștiului și ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiță, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploiești – controlat de Ghiță – o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei.   

 

Comentarii

 • MA MIR

  23 septembrie 2017 8:37

  DAR CE, MA, GHITA SI SOVA SE COMPARA CU DOMNUL PRESEDINTE LIVIU DRAGNEA SI CU DOMNUL PRESEDINTE CALIN POPESCU TARICEANU?! Atat doar, doamna judecatoare sa nu se fi lasat de procesele celor mai importanti oameni din stat sfatuita...mai cu frumosul...mai cu forta...desi amenintarile, din cate vad la Romania Tv si la Antena 3 doar Kovesi le face, nicidecum domnul presedinte Liviu Dragnea sau domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu. Si mai ales direct!

  raspunde comentariului
 • membru ALDE

  23 septembrie 2017 8:31

  DOUA PROBLEME AM SI EU, IN PRIMUL RAND CA DNA-UL POATE SI TREBUIE SA ARESTEZE PE TOTI MARII CORUPTI DAR SA NU SE IA DE CALIN POPESCU TARICEANU, AICI, DA, MA DOARE IAR IN AL DOILEA RAND DE CE DRAGNEA SA AIBA BALTA LUI NATURALA IAR CALIN POPESCU TARICEANU NU? UITE, AICI E BUBA. DE ASTA SUNTEM DEACORD CU DOSARUL BELINA SI CU JUSTITIA ROMANA.

  raspunde comentariului
 • Nedreptatea Justitiei

  23 septembrie 2017 8:27

  Ar trebui sa isi ceara scuze Ministrul Justitiei public pentru cazul TUNDREA...in rest, lasa, ca nu-i umfla degeaba pe politicieni mascatii...nu le mai plangeti de mila, ...e drept, nu-i mult un comision de un procent...dar daca lucrarea e de cateva sute de milioane de euro...sa le dam draptate ca li se distruge cariera politica si viitorul social si familial pentru doar mita mascata de doar un procent?! BA CHIAR N-AVEA NEVOIE DOMNUL PRESEDINTE LIVIU DRAGNEA SA FIE LUATA DIN DUNARE BELINA SI TRECUTA LA FARA DUNARE PE PROPRIETATEA LUI PENTRU CA AR FI TREBUIT SA PLATEASCA IMPOZIT...MAI BINE LA CONSILIUL JUDETEAN S.A. SAU LA TELDRUM CEL CU LUCRARI PE BANDA RULANTA LA TOATE PODURILE SI ASFALTARILE....CA SA FIE PE STAT GRIJA...sa dea cate un brat sau cate un subrat al Dunarii fiecarui ales al neamului si atunci, noi poporul, suntem multumiti si ii sustinem pana in panzele albe impotriva Codrutei Kovesi pe domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu si pe domnul presedinte Liviu Dragnea!

  raspunde comentariului
 • Sfarsitul Ideologiilor

  22 septembrie 2017 17:03

  Pentru jurnalistii de la Romania Libera. Cand aveti timp, reamintiti si de cazul Tundrea. Dupa atatia ani, ce se mai aude de acei tovarasi procurori, judecatori si alti militieni ? ...desigur, o duc foarte bine... Cineva din cadrul Statului Roman, a luat initiativa sa-i ancheteze pe acei nemernici care au distrus viata unui om ??? Dar cate cazuri de acest fel nu sunt in Romania... O tara condusa numai de securisti, procurori, judecatori si alte ridicaturi din gunoaiele societatii numiti - politicieni toti fac pe patrihotii, "bunii crestini", plini de evalvie ce-si dau ochii peste cap si pupatori de moaste...

  raspunde comentariului
 • Radu

  21 septembrie 2017 20:23

  O tara condusa numai dar numai de TI GANI

  raspunde comentariului
 • HILO

  21 septembrie 2017 18:49

  SOVA SI GHITA TREBUIE INDEPARTATI DE PARTID, IAR DOMNUL PRESEDINTE LIVIU DRAGNEA SI DOMNUL PRESEDINTE CALIN POPESCU TARICEANU BINE AR FI SA LUPTE PENTRU CURATIREA COALITIEI DE TOTI TRADATORII SAU DE CEI CARE STRICA IMAGINEA POLITICII ROMANESTI...JUSTITIA TREBUIE SA LUCREZE PENTRU BINELE TARII...SA INDEPARTEZE PE CEI RAI SI SA PASTREZE PE CEI BUNI...

  raspunde comentariului
 • Doctorul

  21 septembrie 2017 10:35

  Mi-ar placea sa ies la pensie in timpul unei operatii pe care o efectuez. Las pacientul in blocul operator, sting luminile si merg la Pilonul 2 fara discutii.

  raspunde comentariului
 • un roman

  21 septembrie 2017 9:27

  ROMANIA STATUL DE DREPT AL MAFIOTILOR,CORUPTILOR,

  raspunde comentariului
 • un roman

  21 septembrie 2017 9:25

  LOVITURA DE GRATIE JUDECATOAREA ANA MARIA DASCALU = PENSIONAREA PROGRAMATA - Partea 1 Nasul cu Radu Moraru

  raspunde comentariului
 • CETATEANUL

  21 septembrie 2017 9:03

  BINOAMELE STATULUI MAFIOT.Completul de judecata format din Constantin Epure, Cristina Geanina Arghir și Ștefan Pistol a decis IN MOD FALS SI ABUZIV reluarea de la zero a procesului lui Liviu Dragnea, Prostariceanu, si alti excroci DEOARECE judecătoarea Ana Maria Dascălu s-a pensionat, a iesit definitiv pe cale naturala din serviciu, NU A FOST SCHIMBATA in timpul jocului sau inlocuita din diverse interese NELEGITIME ale cuiva cu alt judecator IN TIMPUL PROCESULUI DE JUDECATA. Reluarea de la zero a proceselor politicienilor PUSCARIABILI nu este susținută de hotărârea CEDO la care au făcut referire unii magistrații din interese oscure.ASA CA LA LOC COMANDA pentru COMPLOTISTII MAFIOTI DIN JUSTITIE SI POLITICA FIR-AR BINOMUL lor AFURISIT de ticalosi , hidosi, TRADATORI MAFIOTI etc. .CE SE INTAMPLA DACA UN JUDECATOR al UNUI COMPLET DE JUDECATA DECEDEAZA sau are un accident grav si nu mai poate fi recuperat doamne fereste SE REIAU TOATE PROCESELE avute de EL in derulare la acea data de DE LA ZERO????ASA CA PROCESELE PUSCARIABILILOR din politica romaneasca de *** care au dovedit ca sunt FARA DEMNITATE , CARACTER SI ONOARE TREBUIE CONTINUATE si NU RELUATE DE LA ZERO.

  raspunde comentariului
 • barbu florea

  20 septembrie 2017 21:29

  PATRIOTISM - NU, NATIONALISM - NU, DREPTATE - NU, JUSTITIE - NU , SOCIAL CU SPAGA - DA. ... OGLINDA RO. COMPETENTA DE LA " = SUBLIMUL ANTERIOR = , LA DEZASTRUL ACTUAL " Am prezentat in ultimii 20 de ani, inainte de si in bloul www.barbu-florea.ablog.ro "" CONVENTIA POPULARA NOUA ORDINE din ROMANIA "", care poate fi criticata " CA NU ESTE PERFECTA-IDEALA ", dar = poate fi un "" INCEPUT "" , alaturi de " ALTE MISCARI MERITOCRATE " din Romania. ...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................amanunte in www.barbu-florea.ablog.ro

  raspunde comentariului
 • ??????

  20 septembrie 2017 19:42

  Doamna judector judecă în cauzele respective împreună și cu alți judectori sau doar dumneaiei hotrăște despre acele cauze ajuns în instanță ? Au mai fost și alte astfel de "spețe" ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  20 septembrie 2017 19:03

  Procesele în care sunt "învinuiți" parlamentari nu se judecă totuși la ÎCCJ ?Citiți la comentariul de mai jos, "Considerați că avocații ...?" ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  20 septembrie 2017 19:00

  Procesele în care sunt "învinuiți" parlamentari nu se judecă totuși la ÎCCJ ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  20 septembrie 2017 18:13

  Considerai că avocații din celelate procese ar putea solicita recuzarea , în asemenea spețe, pe motivul indicat de judectori în celelalte procese ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  20 septembrie 2017 18:04

  Considerați că în "spețele" referitoare la judecătorii care și-au declinat competența de a judeca în alte procese în curs, pe motivul pensioănrii, este firesc să nu mai revină în sălile de judecată pentru a judeca alte procese ?Considerați că Inspecția Judiciară ar trebui să se pronunțe în asemenea "spețe" sau ÎCCJ ?

  raspunde comentariului
 • a procedat corect

  20 septembrie 2017 18:01

  daca Dragnea si Tariceanu au sange de cantacuzini

  raspunde comentariului
 • FBI

  20 septembrie 2017 16:12

  Numarul clanurilor formate, din infractori cu cazier, politicieni, judecatori, procurori, avocati, politisti, grefieri, experti si notari, pe principii de rudenie sau de grup bine organizat existente in sistemul judiciar este semnificativ de mare ceea ce afecteaza toti indicatorii de eficienta si determina in acelasi timp risipirea unor insemnate fonduri bugetare ale statului roman cei care judeca irational si prost sau carora nu le pasa de consecintele unor verdicte arbitrare date nu sunt pusi sa RASPUNDA ori sa plateasca daunele create. Populatia Romaniei in stadiul in care se afla dupa 26 de ani de la evenimentele din 1989 ARE NEVOIE MARE DE DREPTATE ca necesitate sociala obiectiva si nu de justitie ca sistem de drept ce functioneaza ca o platforma de aranjamente ale intereselor clasei politice dominante - La zadarnicirea activitatii sistemului judiciar contribuie nu numai modul defectuos al organizarii si functionarii institutiilor abilitate ale statului ci si societatile de badyguarzi cu obiect de activitate formal dotate cu tehnica de lupta si de ascultare si firmele de detectivi particulari, care sunt in legatura directa, ilicita, cu membri ai clanurilor apartinind crimei organizate sau cartite din justitie ori politie si servicii secrete. Infiintarea discretionara de firme constituite in cadrul serviciilor secrete cu scopul declarat de a se efectua supravegheri operative acoperite si care de fapt functioneaza dupa bunul plac al unor farisei aduc si mari prejudicii sistemului judiciar si nu numaiDetinatorii multor secrete - inclusiv de stat - ori sunt constituiti direct in grupuri infractionale valorificand ilicit tot felul de ponturi pe diverse piete sau daca nu, lucreaza la vedere ca angajati pentru sustinerea protectia unor actori economici nocivi unde se comit infractiuni sau se desfasoara activitati daunatoare bunului mers al societatii. Combinatorilor din aceasta categorie de pensionari care favorizeaza ori sunt depistati ca fac parte din retelele infractionale, intr-o democratie autentica sau tara civilizata, li se anuleaza dreptul de pensie speciala sau de serviciu a se vedea in tari din UE. - Reducerea sau degradarea independentei, integritatii si competentei in exercitarea profesiei, a personalului din, Politie, Justitie, structurile independente de control si alte autoriati ale statului a dus la subminarea capacitatii institutiilor publice de a participa in mod eficient, obiectiv si efectiv la lupta anticoruptie si combaterea marii criminalitatii in general - Existenta in Ro a institutiei ANI demonstreaza sau confirma neputinta INCOMPETENTA statului roman, in coparatie cu alte state ale UE , de a stavili sau combate IMORALITATEA sau marele flagel care se numeste CORUPTIE si echivaleaza ca insemnatate in contacararea fenomennului denumit LIPSA de INTEGRITATE cu zicala "influenta razelor de luna asupra galosilor de guma" demonstratie care se face pe un consum bugetar insemnat. ANI este de multe ori acuzata public de atitudine selectiva in depistarea si instrumentarea unor cazuri. Atributiile ANI institutie care are caracteristici functionale BA administrative, BA judiciare in lumea civilizata dominata de rationalitate sunt executate de catre FISC si de catre AVERTIZORUL de INTEGRITATE . FISCUL este cea mai eficienta si exigenta autoritate de stat ce exercita fara scrupule asupra tuturor persoanelor juridice sau fizice cetatenilor sai masuri exigente de recuperare a oricarui prejudiciu, indiferint de cauza producerii lui sau neplata vreunui impozit. Obama nu si-a putut numi doi coechipieri, consilieri-experti, la presedentie pentru ca in cazierul lor fiscal aveau mentiuni facute pentru intirzierea cu citeva luni a platii unui impozit anual de 300 dolari, in timp ce in Romania unii asa zisi demnitari sau politruci IMPOSTORI nu numai ca nu platesc impozitele si taxele anuale, dar nici cheltuielile cu utilitatile apa, caldura, canal, gaze, electricitate, cablu TV, Net, etc de la numeroasele lor imobile dobintite in cele mai multe cazuri in mod fraudulos. Cazurile de INCOMPATIBILITATE si CONFLICT de COMPETENTA in statele civilizate sunt prevazute clar si concis de lege in CODURILE ETICE ale fiecarei institutii, unitati economice cu capital de stat sau autoritati publice . FAPTELE comise de angajati, indiferent de functie sau grad profesional sunt, constatate de catre AVERTIZORUL de INTEGRITATE desemnat de adunarea generala a fiecarei institutie, unitati economice cu capital de stat sau autoritati publice si TOATE acestea sunt sanctionate in mod riguros si obiectiv de catre JUSTITIE si de COMISIA de DISCIPLINA a fiecarei entitati mentionate. Avind in vedere diversele cai si mijloace prin care se manifesta IMORALITATEA si INCOMPETENTA de 27 ani in domeniile mentionate se poate concluziona ca cele doua cauze principale au contribuit in mod neasteptat la compromiterea totala a sistemului politic instalat dupa 1989, la deteriorarea relatiilor de incredere ale Romaniei cu statele lumii, distrugerea industriei, turismului si agriculturii, decaderea sistemului de educatie si sanatate si la banalizarea sistemului de justitie, de aparare si ordine publica precum si la cresterea fara nici o justificare a datoriei externe a tarii. Lipsa de performanta existenta in organizarea si functionarea statului roman poate conduce sigur, in cel mai scurt timp, la FALIMENT NATIONAL.

  raspunde comentariului
 • JUSTITIABILUL

  20 septembrie 2017 16:09

  CORUPTIA DIN JUSTITIE - cu referire la functionarea autoritatilor judecatoresti "parchete si instante" se manifesta prinCrearea unor clanuri care, zadarnicesc infaptuirea actului de justitie prin sustragerea, ascunderea, substituirea sau distrugerea probelor si gestionarea jocurile de interese realizate in combinatie de grefieri, avocati, notari publici, politisti, procurori, judecatori, experti, persoane din structurile de informatii si oameni politici - Crearea de structuri judiciare piramidale din personal ce manifesta obedienta fata de anumite grupuri de interese sau organizatii politice ori apolitice - Crearea unor proceduri judiciare cu continut confuz, echivoc, care faciliteaza emiterea de speculatii in favoarea infractorilor sau faptuitorilor. Persoana care ajuta un hot la savarsirea de infractiuni, se numeste COMPLICE si este pedepsit pentru asta. Daca o alta persoana ajuta acelasi hot dupa ce a savarsit fapta, la ascunderea adevarului se numeste AVOCAT si este platit pentru asta ceea ce constituie o mare aberatie sau CIUDATENIE JUDICIARA In aplicarea actului de justitiei s-a ajuns si la situaia reala in care, legalul este socotit ilegal si invers. LEGEA ESTE RESPECTATA TOCMAI CA BARIERA numai de boi, leii sar peste ea, iar cateii trec pe sub ea. Solutionarea unor cazuri penale in care sunt implicati leiioameni politici, guvernanti, capi ai lumii interlope actiunea imediat este categorisita de restul grupului de interese ca fiind vorba despre dosare politice folosindu-se tot felul de mijloace pentru intoxicarea opiniei publice la care isi aduce aportul substantial si coruptia din presa - Sistemul de reglementari superioare ne mai vorbind de cele inferioare din punct de vedere al ierarhiei juridice din Romania a se vedea OUG-rile emise pe banda rulanta permite emiterea de acte normative in scopul satisfacerii unor interese nelegitime de grup sau individuale, dovedind ca, CORUPTIA ESTE OFICIALIZATA-institutionalizata SI INTRETINUTA DE FACTORII PUTERII - Sistemul legislativ este dezlanat, necorelat si nesistematizat aspecte care ii determina si pe justitiarii de buna credinta sa faca interpretari confuze si precare in detrimentul bunului mers al sistemului judiciar si al interesului public general dar in folosul unei Justitii de tip SRL - In prezent activitatile specifice de urmarire si tragere la raspundere penala a persoanelor vinovate de savarsirea infractiunilor de coruptie, a celor asimilate acestora si a infractiunilor in legatura directa cu cele de coruptie, inclusiv pentru fapte de mare coruptie sau mare criminalitate sunt tergiversate, esuate ori ratate datotita nu numai lipsei de profesionalism ci si dependentei justitiei de sistemul politic - Indicatorii de baza ce caracterizeaza eficienta sau randamentul sistemului judiciar romanesc, celeritatea solutionarii dosarelor, numarul cazurilor cu amanari si schimbari de solutii precum si procentajul rechizitoriilor finalizate cu condamnari, reliefeaza din nefericire pentru democratia romaneasca post-decembrista si justitiabili O STARE DE FAPT CATASTROFALA ce ilustreaza realizarea unor cheltuieli judiciare enorme din banul public fara nici o justificare. Din analiza valorilor anuale a indicatorilor mentionati rezulta ca prin politicile adoptate de factori de decizie extrem de subiectivi cu scopuri ascunse si interese de clan sau de grup in cadrul sistemului judiciar nu s-a dorit emanciparea sau adaptarea acestuia la cerintele si valorile noului sistem social democratic. Valorile anuale ale indicatorilor statistici mentionati mai arata ca sistemul judiciar este un amalgam afectat grav si sub aspectul organizarii institutionale, al functionarii structurilor, al procedurilor interne de lucru utilizate si al gestionarii resurselor financiare, umane si materiale.

  raspunde comentariului
 • coco

  20 septembrie 2017 16:08
 • claudia

  20 septembrie 2017 15:30

  Intrebarea este de ce DNAprocuratura nu a facut recurs la decizia de rejudecare? Ati auzit ceva de la DNA legat de decizia de rejudecare?

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  20 septembrie 2017 15:24

  Femeie desteapta! prin pensionare primeste pensie. Prin revenire dupa pensie primeste leafa. Asa si-a dublat venitul. Sunteti gelosi!

  raspunde comentariului
  • un roman

   21 septembrie 2017 9:34

   Romanii sunt prosti,fraieri,nu toti,marea majoritate,stati linistiti, Caracatita de stat,conduce Tara spre cele mai inalte culmi ale mafiei si coruptiei, 28 de ani de democratie originala

   raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:30

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  20 septembrie 2017 13:29

  Ceea ce trebuia demonstrat pentru tot prostul care refuza sa priceapa cardasia intre puterile din stat intr-o Romaniemafiota,corupta necivilizata !! .Cum romanul uita de la mina pina la gura ce-i bataia de joc ,ce-i prosteala ,or cacialmaua derbedeilor din politica voteaza cu capul in sac aceleasi ******* aceesi bagabonti de 28 de ani.Caracatita mafiei cuprinde demult toata aceasta mizerie in care se scalda politicul ,serviciile,politia,justitia ,toti cei care au abandonat demult demnitatea onoarea,cinstea ,respectul de sine.

  raspunde comentariului
 • escobar

  20 septembrie 2017 9:47

  si daca da "decizia" in 25 septembrie si apoi pleaca "la pensie",CINE redacteazasemneaza MOTIVAREA?!.....ca si asta poate fi "motiv de revizuire" a SENTINTEI,pe care "excrocii penali" pot sa o "exploateze" pentru a scapa de condamnare!!!!

  raspunde comentariului
 • JUSTITIABILUL

  20 septembrie 2017 8:52

  Completul de judecata format din Constantin Epure, Cristina Geanina Arghir și Ștefan Pistol a decis IN MOD FALS SI ABUZIV reluarea de la zero a procesului lui Liviu Dragnea, Prostariceanu, si alti excroci DEOARECE judecătoarea Ana Maria Dascălu s-a pensionat, a iesit definitiv pe cale naturala din serviciu, NU A FOST SCHIMBATA in timpul jocului sau inlocuita din diverse interese NELEGITIME ale cuiva cu alt judecator IN TIMPUL PROCESULUI DE JUDECATA. Reluarea de la zero a proceselor politicienilor PUSCARIABILI nu este susținută de hotărârea CEDO la care au făcut referire unii magistrații din interese oscure. ASA CA LA LOC COMANDA pentru COMPLOTISTII MAFIOTI DIN JUSTITIE SI POLITICA FIR-AR BINOMUL lor AFURISIT de ticalosi , hidosi, TRADATORI MAFIOTI etc. . CE SE INTAMPLA DACA UN JUDECATOR al UNUI COMPLET DE JUDECATA DECEDEAZA sau are un accident grav si nu mai poate fi recuperat doamne fereste SE REIAU TOATE PROCESELE avute de EL in derulare la acea data de DE LA ZERO...????ASA CA PROCESELE PUSCARIABILILOR din politica romaneasca de *** care au dovedit ca sunt FARA DEMNITATE , CARACTER SI ONOARE TREBUIE CONTINUATE si NU RELUATE DE LA ZERO.

  raspunde comentariului
 • Penali de cariera

  20 septembrie 2017 7:04

  Dragnea daca mai contracteaza o condamnare poate castiga presedintia Romaniei din primul tur.

  raspunde comentariului
  • un roman

   21 septembrie 2017 9:40

   daca mai fura,fura iara votul , cartile,jocul The house,of Mafia ,le fac organizatile oculte,Aia noi suntem statul,mafiotilor si coruptilor,SECU,SERVICILE

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design