25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialIncidente electorale în Dâmbovița și Teleroman. Votanții, cărați cu mașinile la urne....

Incidente electorale în Dâmbovița și Teleroman. Votanții, cărați cu mașinile la urne. Membii unei secții de votare s-au luat la bătaie

UPDATE. În județul Teleorman sunt informații conform cărora s-ar practica turismul electoral. La Ciuperceni, primarul le spune cetățenilor cu cine să voteze. Tot în teleorman, la o secție de votare din alexandria, membrii unei secții de votare s-au luat la bătaie.

Poliția Teleorman a deschis dosar penal în urma incident produs, duminică, în apropierea unei secții de votare din municipiul Alexandria, un bărbat acuzând că a fost bătut de un membru al organizației de tineret a unui partid politic, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Teleorman, polițiștii din Alexandria au fost sesizați, duminică, prin 112, că între doi bărbați a izbucnit o altercație, unul dintre ei lovindu-l pe celălalt.

În urma sesizării, polițiștii care au mers la fața locului au început verificările și au deschis dosar penal pentru infracţiunile de loviri sau alte violențe.

Conform unor surse din Poliție, incidentul s-a produs în fața unei secții de votare din Alexandria, iar scandalul ar fi pornit după ce un tânăr, membru al organizației de tineret a unui partid politic, ar fi fost deranjat că un bărbat îl fotografiază. Tânărul politician l-ar fi lovit pe bărbat, iar acesta a sesizat Poliția.

Reprezentanţii PSD Dâmbovița au sesizat Poliția și Biroul Electoral Județean că în noaptea de sâmbătă spre duminică pe mai multe mașini au fost lipite autocolante greu de dezlipit cu mesaje denigratoare la adresa liderilor partidului, informează Mediafax.

Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că organizația pe care o conduce a formulat plângere penală către Poliția Judeţeană Dâmbovița, precum și plângere către Biroul Electoral Județean după ce în cursul nopții de sâmbătă spre duminică mai mașini au fost vandalizate în mai multe localități, pe acestea fiind lipite autocolante greu de dezlipit, care conțin mesaje denigratoare la adresa lui Victor Ponta și a PSD.

Țuțuianu a declarat că este vorba despre mașini parcate pe domeniul public, la Târgoviște, Moreni, Găești și Răcari, şi aparținând unor persoane "care nu au nicio legătură cu campania electorală".

El a acuzat că în spatele acestei acţiuni s-ar afla PNL.

"Informațiile și datele din acest moment oferă certitudinea că în spatele acestor acțiuni reprobabile se află Partidul Național Liberal Dâmbovița și președintele Mihail Volintiru. Astfel, în orașul Găești au fost identificate patru persoane cunoscute drept membri ai Partidului Național Liberal, iar la Răcari au fost identificate două persoane care au declarat, la momentul prinderii în flagrant, că au fost trimise de Mihail Volintiru să lipească aceste autocolante", se arată într-un comunicat de presă.

Poliția Dâmbovița a confirmat că au fost primite sesizări privind incidente de campanie electorală și că au început cercetările în urma plângerilor primite, reprezentanții instituției neprecizând despre ce sesizări este vorba.

Biroul Electoral Județean Dâmbovița a anunțat că a transmis către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița sesizarea PSD privind lipirea de autocolante cu mesaje denigratoare, soluționarea acesteia nefiind de competența Biroului Electoral.

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Bulgaria vrea ca UE să intervină într-o dispută cu Macedonia de Nord

Bulgaria caută să implice Uniunea Europeană în disputa sa cu Macedonia de Nord în ce priveşte menţionarea etnicilor bulgari în preambulul Constituţiei ţării vecine,...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă