27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialIeșeanul Florin Morariu, lăudat în presa internațională, după ce l-a lovit pe...

Ieșeanul Florin Morariu, lăudat în presa internațională, după ce l-a lovit pe unul din atacatori. Românul se teme pentru viața sa: Aș dori să mi se ofere puțină protecție

Ieșeanul Florin Morariu este descris, în presa internațională, drept un erou, după ce l-a lovit cu o ladă de pâine și cu un făcăleț pe unul dintre atacatorii din Londra, înainte de a oferi adăpost în brutăria în care lucra la 20 de oameni îngroziţi de ce se întâmpla pe străzi, potrivit Mediafax.

"Ne-am îndreptat privirile către fereastră. Am văzut că lumea era agitată, toţi fugeau, unii leşinau, cădeau şi am ieşit să vedem ce se întâmplă. Vreau să înțelegeți că n-am cerut niciun ban la nimeni. Nu vreau niciun ban. Nu am vrut să devin erou. Singurul lucru pe care mi l-aş dori acum e să mi se ofere puțină protecție. Nu se poate. Am încercat să fac un bine și, de fapt, am ieșit cel mai rău”, a spus el.



Citește și: FOTO. Eroii neașteptați ai atacului de pe London Bridge. Taximetrist: O fată a fost înjunghiată în fața mea. Am vrut să trec cu mașina peste atacator, să-l opresc, dar a scăpat

Un polițist ieșit de la datorie, o asistentă și un taximetrist sunt eroii care au intervenit prompt pentru a salva victimele atacului de pe London Bridge, în urma atacului jihadist din noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie BBC. 



A văzut când a ieşit afară cum doi indivizi îi înjunghiau pe alţii. Mai întâi a îngheţat de frică şi nu ştia ce să facă. Apoi a luat o ladă şi a lovit unul dintre atacatori, scrie The Telegraph. A văzut cum oamenii fugeau disperaţi. A lăsat 20 dintre ei să intre în brutarie şi a tras obloanele. 

Într-un video postat pe internet de Morariu, acesta spune: "Dumnezeule, este un atac terorist aici. Teroriştii taie oameni pe străzi". Apoi a fost auzit strigând să i se dea un făcăleţ, ca să se poată apăra.

Florin Morariu este de atunci lăudat pe internet pentru curajul său: "Cred că Florin este un erou pentru că a atacat un terorist". Altul a spus: "Ai respectul meu".

Eroul de pe London Bridge povesteşte cum s-a luptat cu atacatorii, scrie şi the Sun.

Un bucătar român povesteşte cum i-a ajutat pe alţii în timpul atacului, notează şi New York Daily News. 

Un bucătar român a fost lăudat şi considerat un erou, după ce a oferit adăpost pentru 20 de oameni speriaţi, în brutăria Bread Ahead, notează USA Today.

Morariu a devenit o erou, iar statutul său, de imigrant, de pe o reţea de socializare nu a fost ignorat.  "Un erou? Un bucătar român? Adică unul dintre acei imigranţi români care trăiesc de pe urma beneficiilor bitanice?  #londonattack," a scris pe Twitter Zee Mitha, potrivit usatoday.com.

Un român curajos a atacat unul dintre terorişii de pe London Bridge, scrie şi Mirror.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă