Cateva firme din Botosani sunt printre putinii producatori de confectii din lume care au avut dreptul de a reproduce hainele purtate de megastarul Michael Jackson in varful perioadei sale de glorie.
In 1993, la un an dupa legendarul concert al regelui muzicii pop la Bucuresti, trei firme din Botosani au fost alese sa produca hainele megastarului, destinate vanzarii catre fanii din Romania si din estul Europei. Mihai Tincu, directorul uneia dintre firme, spune ca aceste trei societati din Botosani, dintre care doua nu mai exista, au fabricat hainele defunctului cantaret. "In mai 1993, am incheiat un contract cu Jackson Family prin intermediul unei firme de la Bucuresti, societate care a facut contractul cu firma lui Michael Jackson imediat dupa spectacolul din ’92. Michael Jackson luase avant. Erau la moda hainele lui Jackson, ghetele, palariile si manusile acestuia. Firma din Bucuresti a venit cu ideea de a cumpara drepturile de la Michael Jackson, au avut intalnire in Capitala si s-a luat hotararea sa faca tot ce tine de partea textila la Botosani. A fost o chestie de imagine, in primul rand, pentru fabrica noastra si pentru Botosani.
Alaturi de noi au lucrat si fabrici din Sibiu, dar si din Targu Frumos, acolo fiind produse ghetele lui Michael", a declarat omul de afaceri Mihai Tincu. Astfel, Rapsodia Conf, dar si defunctele Uzine Textile Moldova si Filatura Flamanzi, unde s-au facut partea de fir si de tesatura, au confectionat 40.000 de articole vestimentare sub brandul Michael Jackson. Pe langa acestea, s-au mai produs pixuri si ceasuri Michael Jackson. Comanda a fost onorata in doar doua luni, pe atunci fabrica de confectii botosaneana avand peste 2.000 de salariati. Mihai Tincu isi aminteste ca au fost probleme cu partile metalice aplicate pe haine, deoarece era o singura firma in tara de la care se puteau aproviziona. Mai mult, afacerea a avut de suferit pe plan national din cauza conjuncturii economice a acelei perioade, dar si a scandalului in care a fost implicat Michael Jackson atunci.
"Acest contract a fost precedat, din pacate, de doua fenomene economice specifice anilor ’90, respectiv aparitia TVA, care a scumpit produsul cu procentul aferent, si tot atunci, din motive impuse din exterior, s-a eliminat subventia pentru produse pentru copii, cum era atunci pentru articolele destinate copiilor. Mai mult, dupa ce au ajuns produsele in magazinele din Bucuresti si din marile orase din tara, unde se vindeau bine la inceput, afacerea a fost influentata si de primele discutii cu posibilele gesturi de pedofilie ale lui Michael Jackson. Asta a contat in ceea ce priveste perceptia romanilor", a completat omul de afaceri botosanean.