-1.5 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăSpecialHackerii din Banat au golit conturi din UE

Hackerii din Banat au golit conturi din UE

Mai multe descinderi au avut loc,ieri dimineata, in Timis, Caras-Severin si Hunedoara, la locuintele unor persoane suspectate ca ar fi accesat ilegal serverele unor universitati din SUA, ale NASA, dar si ca ar fi clonat site-urile unor banci din UE pentru a obtine datele clientilor acestora.

Procurorul-sef Mircea Andres, coordonatorul DIICOT pentru Arad, Timis si Caras-Severin, a anuntat ca in cazul descinderilor efectuate ieri in mai multe locuinte din Banat exista doua dosare, unul la Timisoara si unul la Caransebes. In primul este vorba despre accesarea frauduloasa a serverelor unor universitati din SUA, dar si a serverelor NASA, de catre mai multe persoane din Timisoara si Caransebes. Aceste persoane au intrat
ilegal in reteaua informatica, dar la un moment dat au reusit sa faca in asa fel incat sa li se piarda urma. In al doilea dosar este vorba despre clonarea site-urilor unor banci din Uniunea Europeana si obtinerea de date despre clientii acestora, lucruri care au facut ca depozitele mai multor persoane sa fie golite de grupul infractional. Potrivit anchetatorilor, in momentul in care clientii bancilor intrau pe pagina clonata, acestia isi dadeau toate datele confidentiale, pentru ca in final pe pagina sa apara o eroare.

 

Potrivit anchetatorilor, informatiile erau trimise de filiera din Romania la o alta subretea care opera in Italia si care golea conturile respective. Piratii informatici nu scoteau mai mult de 1.000 de euro la fiecare operatiune efectuata in conturile sparte, pentru a nu bate la ochi.
In total, politistii insotiti de trupele de interventie ale politiei si jandarmeriei au efectuat descinderi la 12 locuinte din municipiul Caransebes, unde au efectuat perchezitii domiciliare. Mascatii si politistii de la Crima Organizata au batut si la usile mai multor tineri din Timisoara, Caransebes, Pitesti si Hunedoara, pe care i-au ridicat din asternut. Ancheta a inceput in luna mai 2008, dupa ce plangerile la banci ca au disparut bani din conturi s-au inmultit. Conform anchetatorilor, in jumatate de an, hotii au reusit sa sustraga cel putin 350.000 de euro.

"In urma actiunii din aceasta dimineata (miercuri dimineata – n.r.) si a descinderilor care au loc la locuintele mai multor persoane suspectate ca ar fi clonat site-urile unor banci si ca ar fi intrat ilegal in sistemele informatice ale unor universitati din SUA si ale NASA, au fost retinute, pana acum, cincisprezece persoane. Acestea vor fi audiate de catre procurori pentru a se obtine mai multe informatii despre infractiunile pe care se presupune ca le-ar fi comis", a spus procurorul-sef Mircea Andres, citat de Mediafax. In urma descinderilor, au fost ridicate cateva calculatoare, care vor fi expertizate in vederea obtinerii de informatii despre activitatile grupurilor infractionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă