13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGuvernul a decis înființarea funcției de atașat de turism pe lângă ambasadele...

Guvernul a decis înființarea funcției de atașat de turism pe lângă ambasadele României. Selecția personalului pentru aceste posturi se va face în urma unui concurs

Executivul a decis, în şedinţa de Guvern de miercuri, înfiinţarea funcţiei de ataşat de turism care va reprezenta România în străinătate în domeniul politicii turismului şi promovării seriviilor turistice, decizia fiind luată ca urmare a desfiinţării reprezentanţelor de promovare turistică. 

”Definirea funcţiei de ataşat de turism prin stabilirea în mod concret a competenţelor, rangului de reprezentativitate externă şi modalităţii de recrutare în vederea reprezentării intereselor României şi a sectorului economic al turismului la nivel internaţional, vine în contextul desfiinţării reprezentanţelor de promovare turistică, ca urmare a recomandărilor Curţii de Conturi prezentate în Raportul de audit al performanţei fostei Autorităţi Naţionale pentru Turism.

Potrivit ordonanţei, funcţiile de ataşat de turism pot fi ocupate, prin concurs sau examen, de angajaţi ai Ministerului Turismului, ai instituţiilor subordonate acestuia şi de personalul detaşat în minister”, informează Guvernul.

Selecţia şi modalitatea de organizare a concursului se aprobă prin ordin comun al Ministrului Turismului şi al Ministrului Afacerilor Externe, iar stabilirea ţărilor şi a perioadei în care ataşatul de turism efectuează misiunea de reprezentare a României se realizează prin ordin al Ministrului Turismului, cu avizul MAE. Pe durata misiunii în străinătate, ataşatului de turism i se aplică dispoziţiile legale privind personalul trimis în misiune permanentă în străinătate şi va fi subordonat autorităţii şefului misiunii diplomatice, dar va fi plătit de către Ministerul Turismului.

De asemenea, Guvernul a adoptat şi alte măsuri pentru promovarea turismului în România.

”Concret, se implementează conceptul de Organizație de Management al Destinației, care va contribui la valorificarea potenţialului turistic, respectiv la creşterea circulaţiei turistice şi a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Organizațiile de Management al Destinației vor funcţiona prin asocierea autorităţilor publice locale cu organizațiile/federaţiile patronale din turism, sau, după caz, cu reprezentanţi ai mediului privat din turism, care asigură realizarea politicii de marketing şi gestionarea coordonată a componentelor destinaţiei.

În calitate de membru asociat, pot adera la OMD şi asociaţii de promovare, asociaţii profesionale, administratori ai ariilor protejate, mediu academic şi de formare profesională în turism”, precizează biroul de presă de la Palatul Victoria.

 

 

Știre inițială

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, un proiect de ordonanţă pentru modificarea OG 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România.

Potrivit unui comunicat al Executivului, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei se numără şi un proiect de lege privind precursorii de explozivi.

Pe agenda şedinţei se mai află un proiect de hotărâre privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru strategii guvernamentale, precum şi unul referitor la înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Departamentului Centenar.

Totodată, Guvernul va discuta miercuri trei proiecte de hotărâre privind acordarea cetăţeniei române următo

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă