14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernul si PNL si-au desemnat oamenii pentru TVR

Guvernul si PNL si-au desemnat oamenii pentru TVR

Surse liberale au declarat pentru agentia Mediafax ca propunerile Guvernului pentru Consiliul de Administratie al TVR sunt Marcela Feraru, Ducu Bertzi si Vlad Velcu. Premierul Calin Popescu Tariceanu va trebui sa aleaga unul dintre cel trei nume, precizeaza sursele citate.
Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a confirmat ca Dida Dragan este propunerea liberalilor pentru CA al TVR, informeaza Mediafax.
Parlamentul a respins raportul SRTv pe anul 2006, ceea ce a condus la demiterea intregului Consiliu de Administratie al TVR. Grupurile parlamentare si comisiile de cultura au avut termen sapte zile, termen care a expirat in 30 mai, pentru a face propuneri pentru un inlocuitor al lui Tudor Giurgiu si pentru noul Consiliu de Administratie al TVR. Grupurile parlamentare ale PSD au solicitat amanarea cu inca o saptamana a termenului pentru formularea propunerilor nominale in acest sens.
Saptamana trecuta, angajatii TVR i-au ales pe realizatorii de televiziune Sorin Burtea si Marian Voicu drept reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie.
PRM a anuntat il va propune in noul Consiliu de Administratie al TVR pe Radu Toma ca titular si pe Ciprian Tanasescu, fiul senatorului Dan Claudiu Tanasescu (dat luni afara din PRM), ca membru supleant.
Conducerea PSD a decis sa-i propuna in CA al TVR pe Alexandru Sassu, Anne Juganaru si Victor Socaciu. Social-democratii au decis, totodata, ca propunerile pentru supleanti sa fie Vasile Arhire, Dumitru Pelican si Lucian Purcareanu. UDMR il propune ca membru titular in Consiliul de Administratie al TVR pe Stanik Istvan, iar supleant pe Salamon Marton Laszlo.

Olteanu cere demararea audierilor
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a cerut, luni, comisiilor parlamentare de cultura sa-i audieze in aceasta saptamana pe candidatii pentru Consiliul de administratie al TVR si pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice, a spus deputatul PSD Valeriu Zgonea, relateaza Mediafax. Potrivit lui Zgonea, candidatii pentru functiile de conducere a TVR ar urma sa fie supusi, saptamana viitoare, votului plenului Parlamentului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă