9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Gigi Becali s-a întors la Penitenciarul Poarta Albă: Sper să mă...

VIDEO. Gigi Becali s-a întors la Penitenciarul Poarta Albă: Sper să mă elibereze CEDO pentru tratament

Patronul clubului Steaua Bucureşti, Gigi Becali, s-a întors marţi dimineaţă, la Penitenciarul Poarta Albă, după permisia de 24 de ore, informează Mediafax.

Înainte de a intra în unitatea de detenţie a făcut declaraţii presei și a spus că se întoarce liniștit la Penitenciarul Poarta Albă, după ce şi-a liniştit familia, care a văzut că este sănătos. 

"Am fost acasă şi mi-am liniştit familia. M-au văzut fetele, sunt sănătos, nu sunt chelios, nu sun bătrân, nu sunt slăbit. M-au văzut, tata e puternic, clar, la reverede! Am plecat dimineaţă, ne-am pupat, am venit şi gata. De ce nu trebuia să facă chestiunea asta după trei luni de puşcărie. Era totul normal … că e legea. Băi, Becali, ia ia-ţi două zile acuma, tu, după trei luni, du-te acasă. După şase luni, după încă două luni, mai ia încă trei zile şi când se împlinea anul, să fie 30 de zile cum spune legea, că aşa e legea. Cât ţi-am dat, ţi-am dat două, ţi-am dat 17 până acuma, mai dăm şi încă trei şi mai dăm şi încă zece în luna mai, acuma, şi făceam 30. Da' aşa e legea, nu iau eu, nu cerşesc eu, legea ţării mele mi-o dă. Şi nu mai chinuiai familia mea, nu mai chinuiai mama mea", a spus Gigi Becali.

Finanţatorul Stelei a mai spus că nu s-a plâns de condiţii grele din penitenciar, pentru că el nu am avut condiţii grele, dar a subliniat că, potrivit legii, trebuia să primească permise după trei luni de detenţie.

Întrebat de ce nu mai poartă gulerul cervical, Becali a spus că l-a dat jos când a ieşit din penitenciar, pentru că nu a vrut să apară în faţa ţării ca un "Becali găină", ci ca "un leu". El a precizat că are hernie cervicală şi nu poate să spună nimeni contrariul, iar pentru această boală trebuie să se opereze.

Gigi Becali a mai declarat că speră într-o decizie a CEDO prin care să îi fie permis să meargă la tratament, el susţinând că se vindecă mai greu, "cam în doi-trei ani, până la 1 decembrie, când vine noul preşedinte" şi îl graţiază, dacă "nu se ambiţionează şi tata Băse şi buf".

"Peste două săptămâni face Dumnezeu un semn spre mine şi mă eliberează de la CEDO, pe regim de urgenţă. Că nici avocaţii habar n-au. E un articol, numărul trei mi se pare, că nu poţi să ţii omul bolnav grav în puşcărie. Că eu am certificat medical. Nu se poate vindeca omul în puşcărie, obligă statul român să ia măsuri. Adică i-a încălcat dreptul ăsta şi să se repare. Procurorul general, ministrul de Justiţie, face demersuri la Curtea Supremă, să repare. Şi spune «Daţi-l afară din puşcărie, să se vindece şi după aia să vină înapoi». Şi eu mă vindec mai greu… cam în doi, trei ani. Mă vindec până la 1 decembrie, când vine noul preşedinte şi pac, Becali graţiere. Dar cine ştie. Poate se ambiţionează şi tata Băse, şi buf”, a spus finanţatorul Stelei.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/60f8cec42bb819c2005ec7dc16353530/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă