7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Gigi Becali se poate întoarce la muncă

UPDATE. Gigi Becali se poate întoarce la muncă

UPDATE: Instanța a decis că Gheorghe Becali se poate întoarce la muncă și va putea să primească vizite, după ce anterior fusese sancționat cu interzicerea acestor drepturi. Judecătoria Medgidia i-a admis, marți, contestaţia la decizia Comisiei de disciplină a Penitenciarului Poarta Albă.

Gigi Becali a fost adus, marţi dimineaţă, la Judecătoria Medgidia, unde se va judeca contestația pe care omul de afaceri a făcut-o la decizia Penitenciarului Poarta Albă de a-i interzice dreptul la vizite şi la muncă, după ce a dat declaraţii presei în ziua când a primit permisie, transmite Mediafax.

Gigi Becali a declarat, maţi, la Judecătoria Medgidia, care a rămas în pronunţare privind contestaţia depusă de acesta la sancţiunile primite după ce a dat declaraţii presei în permisia de o zi, că sancţionarea sa este "nelegală" şi că atunci nu s-a "angajat" să nu ia contact cu mass-media.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat că, în fața magistraților, clientul său s-a apărat, susținând că relația cu presa este un drept prevăzut în lege, iar el nu și-a luat niciun angajament că nu va discuta cu ziariștii.

"În fața instanței a susținut (Gigi Becali – n.r.) că este nelegală sancționarea dânsului întrucât și-a exercitat un drept prevăzut de lege. Dânsul nici nu s-a angajat măcar de a nu lua contact cu mass-media, chiar a spus că va lua contact. Nu să provoace el un asemenea demers, dar în măsura în care ziariștii îl vor urmări, așa cum de altfel s-a și întâmplat, evident că va vorbi cu dânșii. (…) Este un drept legal și mi se pare absurdă această sancțiune. Contactul cu presa este un drept legal, prevăzut expres de legea de executare a pedepselor", a declarat avocatul, după ieșirea din instanță.

El a precizat că Becali nu a fost sancționat și cu interzicerea dreptului la muncă, dar, cu toate acestea, nu a mai fost lăsat să meargă la Academia Gheorghe Hagi, unde lucra.

"Nu a fost sancționat cu ridicarea dreptului la muncă. Doar cu interzicerea de vizite și a de a primi bunuri și de a cumpăra bunuri din interiorul locului de deținere. Dar dânșii (conducerea penitenciarului – n.r.) au gândit în felul următor: i-au spus «Domnule Becali, nu mai putem să vă scoatem la muncă, pentru că se derulează niște proceduri în legătură cu soluționarea contestațiilor dumneavoastră și trebuie să fiți la dispoziția comisiei, a judecătorului de supraveghere și a instanței» Și pe motivul ăsta nu l-au mai scos la muncă. În condițiile în care nu a fost sancționat cu retragerea dreptului la muncă…", a mai declarat Bogdan Vlad.

Gigi Becali a stat aproximativ două ore în faţa magistraţilor, după care a părăsit Judecătoria Medgidia şi a fost transportat înapoi la Penitenciarul Poarta Albă, instanţa rămânând în pronunţare.

"Instanța a rămas în pronunțare. În mod normal astăzi (n.r. – marţi) așteptăm pronunțarea. Se poate să o amâne, dar domnul judecător nu a spus în sală că o amână", a mai spus avocatul Bogdan Vlad.

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanșat, în 14 mai, procedura disciplinară în cazul lui Gigi Becali, pentru o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni televizate și pentru comportamentul din perioada permisiunii din penitenciar, când a dat mai multe interviuri presei.

Gigi Becali a fost sancționat cu suspendarea dreptului la vizită și cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o lună. De asemenea, acestuia i s-a interzis să mai iasă la muncă, la Academia lui Gheorghe Hagi, până în luna septembrie.

Ulterior, Gigi Becali a contestat sancțiunea la judecatorul delegat din penitenciar.

Becali a avut, la mijlocul lunii mai, o permisie de 24 de ore, el declarând la revenirea în unitatea de detenţie că a fost acasă, şi-a liniştit familia că este sănătos, nu este "chelios, bătrân sau slăbit".

Permisia de 24 de ore i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă