GayFest 2010, susţinut de ambasadorii Marii Britanii şi Franţei plus Episcopul Diane Fischer

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, şi episcopul Metropolitan Community Churches, Diane Fischer, au transmis, luni, câte un mesaj de susţinere pentru organizatorii şi participanţii la GayFest 2010, care se ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2010 - 12:46

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, şi episcopul Metropolitan Community Churches, Diane Fischer, au transmis, luni, câte un mesaj de susţinere pentru organizatorii şi participanţii la GayFest 2010, care se va desfăşura în intervalul 17 - 22 mai. Potrivit Mediafax, Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a trimis şi el un mesaj scris pentru organizatorii GayFest, arătând că este momentul pentru o evoluţie a mentalităţii societăţii.

Cea de-a şaptea ediţie a GayFest, organizată de Asociaţia Accept, se desfăşoară pe parcursul a şase zile, în perioada 17 - 22 mai şi cuprinde o expoziţie foto despre istoria persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) din Statele Unite ale Americii (SUA), Marea Britanie şi Germania, filme de scurt metraj, cele mai vechi filme gay, ateliere, concerte, petreceri, o piesă de teatru şi Marşul Diversităţii, desfăşurat în ultima zi de evenimente, la ora 17.00.

Ediţia din acest an a festivalului marchează şi Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Homofobiei şi Transfobiei, celebrată în fiecare an în 17 mai. Sărbătoarea aminteşte ziua în care homosexualitatea nu a mai fost considerată boală, fiind scoasă din Clasificarea Statistică Internaţională a Bolilor şi Problemelor Legate de Sănătate realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Astfel, ambasadorul britanic Robin Barnett a spus, luni, într-o conferinţă de presă marcând startul săptămânii speciale a diversităţii, că guvernul britanic este un susţinător al drepturilor omului şi al libertăţilor fundamentale, iar Ambasada Marii Britanii la Bucureşti se numără printre aliaţii de nădejde ai Asociaţiei Accept.

"Poziţia noastră faţă de comunitatea minorităţilor sexuale este foarte simplă. Într-o societate deschisă şi diversă, fiecare individ trebuie tratat egal, fără a se ţine cont de orientarea sexuală", a spus Robin Barnett, adăugând că apreciază lupta pentru toleranţă a Guvernului român, care a stabilit o lege pentru protejarea minorităţilor, inclusiv a celor sexuale.

Totodată, episcopul Diane Fischer, de la Metropolitan Community Churches (prima biserică americană care oficiază căsătorii pentru persoane de acelaşi sex), a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că instituţiile cele mai severe când vine vorba de homosexualitate sunt bisericile.

"Scriptura a fost interpretată astfel încât să rezulte că suntem păcătoşi. Deseori bisericile se opun legislaţiilor pentru protejarea minorităţilor sexuale. Pentru că suntem păcătoşi, merităm să suferim violenţe", a spus Fischer.

Aceasta a precizat că trebuie creată o relaţie mai bună cu bisericile, pentru ca acestea să nu mai discrimineze minorităţile sexuale şi să-şi schimbe mentalitatea.

Diane Fischer a încurajat bisericile să susţină GayFest şi creştinii să ţină cont de faptul că şi Iisus a mers până la limită cu oamenii cu care s-a înconjurat.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a trimis şi el un mesaj scris pentru organizatorii GayFest, arătând că este momentul pentru o evoluţie a mentalităţii societăţii. El a precizat că trebuie să luptăm pentru ca homosexualii să fie vizibili fără să fie intimidaţi sau hărţuiţi şi să beneficieze de aceleaşi drepturi şi de aceeaşi protecţie ca şi restul cetăţenilor.

Citește totul despre:

Comentarii

Loading...
loading...