29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum comentează presa străină trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

FOTO. Cum comentează presa străină trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

Trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta a stârnit atenția presei internaționale, care a comentat situația în care se află prim-ministrul român. Astfel, cele mai cunoscute ziare din presa străină au comentat ştirea că Victor Ponta va fi nevoit să răspundă acuzațiilor de corupție în fața judecătorilor.

Astfel, Reuters titrează ” Ponta, prim-ministrul României va trebui să facă față unui proces de corupție”. Astfel, publicația notează că premierul a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Știrea că Victor Ponta a fost trimis în judecată a captat și atenția BBC. Astfel, publicația britanică a notat că premierul român urmează să dea explicații într-un caz de corupție în fața judecătorilor. BBC mai notează că ”domnul Ponta, pe care judecătorii nu îl vor aresta, a negat în repetate rânduri că este nevinovat”.

Publicația New York Times a scris că premierul Victor Ponta, trimis în judecată pentru fapte de corupție, va trebuie să dea explicații în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Și publicația The Economic Times a comentat scandalul în care e implicat Ponta. În materialul denumit ”Prim-ministrul României, trimis în judecată într-un dosar de corupție”, publicația a catalogat situația în care se află premierul drept ”cel mai grav caz de corupție”.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, de procurorii anticorupție, în dosarul Turceni- Rovinari, în care este suspectat de corupție.

Astfel, Victor Ponta a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

Anchetatorii susțin că Victor Ponta ar fi încasat, în baza contractului încheiat între firma sa și cea a lui Șova, peste 181.000 de lei, pentru a emite facturi care nu aveau la bază operațiuni reale.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

A vrut să incendieze sediul Finanțelor Locale din Ploiești. A fost oprit la timp

Un bărbat de 57 de ani a încercat să incendieze joi dimineață sediul Finanțelor Locale din Ploiești, aflat pe Șoseaua Vestului. În timpul incidentului,...

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Marcel Ciolacu: Nu poți face schimb ieftin de mingi cu mine. E jenant să fiu criticat de președinte

Premierul a reamintit că președintele are atribuții în Consiliul European, unde putea să ajute la negocieri pentru portofoliul de comisar european Marcel Ciolacu și-a cerut...
Ultima oră
Pe aceeași temă