5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. BIAS 2017: Zeci de avioane, pe cerul Capitalei, într-o...

FOTO + VIDEO. BIAS 2017: Zeci de avioane, pe cerul Capitalei, într-o spectaculoasă demonstrație aviatică. Publicul va putea urmări aeronave pilotate de militari din SUA, Germania, Marea Britanie și Turcia

Zeci de avioane militare din mai multe țări ale lumii vor survola, în weekend, cerul Capitalei, într-un amplu spectacol aviatic ajuns la a noua ediție. Bucharest International Air Show 2017 este cel mai mare eveniment aerian din România, care se va desfășura la Aeroportul Internațional București Băneasa – "Aurel Vlaicu".

În cadrul ediției din acest an publicul va putea urmări aeronave pilotate de militari din Germania, Grecia, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

"Demonstrațiile piloților militari români vor include zboruri cu elicoptere IAR-330 Puma și IAR-316 Alouette, cu aeronave de transport C-27J Spartan, C-130 Hercules, aeronave IAR-99 Șoim și aeronave școală IAK-52. De asemenea, aeronave MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon vor evolua, atât în exerciții solo — unde vor putea fi văzute performanțele piloților și aeronavelor, cât și în cadrul unor demonstrații tactice și de poliție aeriană", se arată într-un comunicat al MApN transmis joi.

Potrivit sursei citate, în cadrul expoziției statice vor fi expuse aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, C-27J Spartan, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Totodată, va fi organizat un stand de prezentare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene Române.

Militari din forțele aeriene din Germania, Grecia, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, care vor veni în România la invitația Statului Major al Forțelor Aeriene, vor participa la expoziția statică, dar și la demonstrații aeriene.

Astfel, două aeronave F-15 Eagle din dotarea Gărzii Naționale a SUA vor fi prezente în expoziția statică, alături de un avion Mirage-2000 din dotarea Forțelor Aeriene Elene, o aeronavă Typhoon și Tornado din dotarea Forțelor Aeriene Germane și o aeronavă Typhoon a Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii.

În demonstrații aeriene pot fi urmărite două aeronave F-16 Fighting Falcon și o aeronavă MiG-29 Fulcrum aparținând Forțelor Aeriene Poloneze, împreună cu o aeronavă F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Turce și o aeronavă JAS-39C Gripen din dotarea Forțelor Aeriene Ungare.

De asemenea, în expoziția statică va fi și aeronavă Boeing E-3A Sentry AWACS aflată sub comanda NATO. Aeronavele AWACS fac parte din sistemul Alianței de avertizare timpurie și activează personal multinațional, între care se află și militari români.

Ediția din acest an a Bucharest International Air Show este dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Conferință de presă BIAS 2017

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă