UPDATE: Fostul vicepreședinte ASF, George Daniel Tudor, reținut într-un dosar de corupție

de Avram Eliza, Ondine Ghergut , 18 februarie 2016 - stire actualizata la ora 15:38, 18 februarie 2016
UPDATE: Fostul vicepreședinte ASF, George Daniel Tudor, reținut într-un dosar de corupție

UPDATE: Fostul vicepreședinte ASF George Daniel Tudor a fost reținut, într-un dosar de luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi primit suma de 300.000 de euro, pentru a favorizarea compania Carpatica. În același dosar, soția sa, Doina Tudor, are calitatea de suspectă. 

În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri, precizează DNA. 

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.

Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

La data de 19 februarie 2016, inculpatul Tudor Daniel George urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

Stenograme din 2014. Context:

Daniel Tudor, fostul vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a vrut sa ajunga la presedintele PNL, Crin Antonescu, ca sa blocheze ordonanata de urgenta emisa de Guvern, prin care se schimba conducerea institutiei.

Redăm o discutie intre Daniel George Tudor si sotia sa, Doina Tudor, senatoare PNL, despre interventiile pe care ea le-ar fi facut la Crin Antonescu.

Tudor Doina: Toata lumea este oripilata. Oripilata!

Tudor George Daniel: Pai da, da' Crin?

Tudor Doina: Crin nu stia nimic. M-am dus la Crin ca de aia te tot sunam. Am zis: sa-mi bag picioarele, ma duc si intreb direct pe el.

Tudor George Daniel: Ihi.

Tudor Doina: Zic: "stiu ca nu vreti neaparat sa ma vedeti pe mine." Zice: "Ba da. Da' se poate?" A venit, m-a pupat. Zic: "stiti ceva de amanare?" Zice: "Nu stiu despre ce amanare, ce, cum." Zic: "ASF-u'. Deci eram la faza de Senat, maine aveam comisiile reunite si brusc s-a amanat totul si se da ordonanta de urgenta." Zice: "Cum adica?" Pai zic: "Nu stiti?" Nu." "Domnu' Ponta da ordonanta de urgenta." F***-i mama ma-sii ca cu asta nu mai poti sa vorbesti nimic ca asta face numai cum il taie capu', ca aia, ca aia." Era...

Tudor George Daniel: Da' nu face nimic.
Tudor Doina: Nu, Da'...
Tudor George Daniel: Pai si nu i-ai zis: nu puteti sa vorbiti cu el ca nu-i normal asa ceva.
Tudor Doina: Ba da, ba da.
Tudor George Daniel: Si?
Tudor Doina: Si-a zis: "Nu poti sa vorbesti cu el." Zice: "Nu se poate vorbi cu el. Eu nu mai am ce sa vorbesc cu el." Zice: "Nu se poate vorbi. Face numai ce vrea, cum vrea".

---------

Fostul vicepreședinte ASF George Daniel Tudor este audiat la DNA, joi dimineață, într-un dosar de corupție. 

În 29 ianuarie 2014, Daniel Tudor George a fost anunțat că este urmărit penal într-un dosar de corupție pentru  abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un interes patrimonial sau nepatrimonial. 

În perioada mai – iunie 2013, inculpaţii Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Prin iniţierea, respectiv, constituirea acestui grup infracţional, Carabulea Ilie şi Mîrzac Marian au reuşit, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) asupra activităţii societăţii de asigurări respective, astfel încât să nu reiasă deficienţe grave.Gruparea infracţională susmenţionată a fost sprijinită de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea şi Tudor Daniel – George, funcţionari cu atribuţii de conducere şi execuţie în cadrul A.S.F.

În perioada martie - aprilie 2013, Tudor Daniel – George, calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a ignorat concluziile unui raport de control întocmit de către funcţionarii A.S.F care evidenţia deficienţe grave la societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Carabulea Ilie, nereguli ce ar fi impus obligatoriu o majorare de capital în cuantum de 15.000.000 euro şi suspendarea autorizării de funcţionare, până la remedierea deficienţelor.

Știre în curs de actualizare 

Comentarii

 • LILIANA

  18 februarie 2016 19:25

  E BESTIALA SOCIETATEA ROMANEASCA. Cand va vi anchetat si acest ZISU care a distrus RADET-ULhttpwww.cdep.roplsparlamstructura.mp?idm=341cam=2leg=2012pag=5

  raspunde comentariului
 • ZORO

  18 februarie 2016 18:54

  Daca DIICOT si DNA sunt institutii impartiale, obiective si corecte atunci toti angajatii si complici lor de la ASF trebuie arestati pt cvari motive si probe ce dovedesc ca sunt niste puscariabili sau infractori.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design