UPDATE 12,30: Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că el n-a știut, la momentul respectiv, de întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, dar consideră că acea întâlnire "nu putea modifica rezultatul votului" la alegerile prezidențiale din anul 2009, informează Mediafax.
„Nu am cunoştinţă despre întâlnire, dar cu siguranţă ea nu putea modifica rezultatul votului. Nu avea cum fizic. Cum să modifici rezultatele de la procesele verbale semnate de 7 reprezentanţi ai partidelor politice, plus o numărătoare paralelă a partidelor politice?”, s-a întrebat Emil Boc.
„Nu am fost invitat, am aflat din presă, dar nu putea influenţa rezultatele. Oricine s-ar fi întâlnit, nu puteau influenţa. Iar despre viaţa privată a persoanelor publice nu mă pronunţ. Nu judec eu viaţa privată a altor persoane publice. Nu ştiu să existe o lege care să stabilească reguli ale vieţii private ale persoanelor publice”, a mai arătat Boc.
Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, că fostul ministru Gabriel Oprea a fost performant și că fostul director SRI George Cristian Maior a reprezentat "un pilon de stabilitate", informează Agerpres.
"Ministrul Oprea a fost un ministru performant și în baza aceasta l-am apreciat. A fost un ministru care și-a respectat angajamentele din programul de guvernare, un om care un cuvânt dat în Guvern l-a respectat și și-a dus la îndeplinire mandatul pe Ministerul Apărării Naționale. La fel, colaborarea instituțională exista în materia legală între Guvern și SRI, a fost impecabilă. (…) Consider că domnul Maior, în perioada în care a deținut această funcție, a fost un pilon de stabilitate instituțională și de creștere a prestigiului instituției în relațiile interne și internaționale", a spus Boc.
El a afirmat că întâlnirile cu șeful SRI se rezumau doar la reuniunile CSAT.
Întrebat dacă în cazul în care ar fi știut despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea l-ar mai fi cooptat pe acesta în Guvern, Emil Boc a răspuns: "Dumneavoastră știți că în politică nu discutăm dacă și cu parcă, lucrurile se întâmplă pur și simplu pe baza datelor pe care le ai la momentul în care iei o decizie".
Tot miercuri ar fi urmat să fie audiată de Comisia parlamentară și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Ea însă a transmis parlamentarilor că nu se prezintă la audiere, invocând o decizie a CSM care interzice magistraților să se prezinte în fața comisiilor parlamentare.
Comisia de anchetă asupra alegerilor din 2009 a retrimis însă invitația de convocare la audiere a procurorului șef al DNA.