22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialElena Udrea, supărată că a fost chemată la Înalta Curte, în prima...

Elena Udrea, supărată că a fost chemată la Înalta Curte, în prima zi a campaniei electorale: Mă simt ca Traian Băsescu în 2004. Foarte bine, atunci intru eu în campanie şi spun ce am eu de spus, nu ce vor să spună alţii despre mine

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat, vineri, în prima zi a campaniei elctorale, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde se judecă un nou termen în dosarul Gala Bute. În acest context, candidatul independent la alegerile parlamentare din 11 decembrie a declarat că se simte ca fostul președinte Traian Băsescu în anul 2004, „când era purtat pe la toate instanțele în campania electorală”, potrivit Mediafax.

„Mă simt ca Traian Băsescu în 2004, când era purtat pe la toate instanţele în campania electorală. Ştiam că aşa se va întâmpla, vedeţi că am termene cam la o săptămâna, fie la ÎCCJ, fie la DNA. Ştiam că voi fi subiect de campanie fără voia mea, aşa că am decis să candidez daca tot se face o campanie cu Elena Udrea, adică scoasă în faţă pentru a arăta publicului politicienii corupţi. Foarte bine, atunci intru eu în campanie şi spun ce am eu de spus, nu ce vor să spună alţii despre mine. Preşedintele (n.r. Traian Băsescu) mi-a spus să nu candidez pentru că dacă voi face asta se va abate asupra mea ploaie de noi dosare penale, ceea ce s-a şi întamplat. Au mai apărut acuzaţii legate de campania din 2009, dar ştiind lucrul acesta mi-am asumat să duc această campanie cu un mesaj cinstit, transparent, despre lucrurile care se întâmplă şi sigur, aşa cum mă ştiţi, recunoscând greşelile care s-au făcut, dar afirmând cu toată onestitatea şi buna credinţă că nu vânătoarea de politicieni cu justiţia este soluţia. Justiţia între ghilimele, adica cea care îşi caută ţinte într-o campanie electorală. Soluţia este o dezbatere transparentă cu toată societatea asupra problemelor care au existat în ultimii 27 de ani în funcţionarea clasei politice, a societăţii, a finanţării partidelor”, a declarat Elena Udrea vineri, la sediul ÎCCJ.


CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Politicienii penali cred că victoria lui Trump înseamnă și salvarea lor. Udrea, Ponta și Ghiță dau mesaje identice după ce Donald Trump a câștigat cursa spre Casa Albă

Mai mulți actuali și foști parlamentari cu dosare penale, precum și o serie de ziariști apropiați, au anunțat că succesul republicanilor americani vine la pachet cu o schimbare a atitudinii SUA față de lupta cu corupția. Mesajele Elenei Udrea, Victor Ponta și Sebastian Ghiță, după ce Donald Trump a câștigat cursa spre Casa Albă, sunt aproape identice. Toți trei încearcă să prezinte acest rezultat ca un succes al bătăliei cu „sistemul“.


Ea a fost întrebată de jurnaliști dacă îl vede capabil pe Traian Băsescu să fi luat mită în anul 2000, în perioada când era la conducerea Ministerului Transporturilor, Elena Udrea a răspuns: „Categoric nu”.

La termenul de judecată anterior Elena Udrea le-a solicitat magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să ceară de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi DNA Alba note informative care ar arăta „situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei”.

În 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte. Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroag.


CITEȘTE ȘI: Elena Udrea și-a declarat averea. Cu ce proprietăți a rămas după divorț și dosarele DNA. A acordat împrumuturi în nume personal de 3,6 milioane de lei şi 280.000 euro.

Unul dintre cei mai avuţi candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie este Elena Udrea, care a intrat în cursa pentru un post de deputat de Bucureşti ca independent. Ea deţine două terenuri intravilane în Capitală, unul cu suprafaţa de 4.412 mp, altul cu suprafaţa de 5.001 mp. De asemenea, Udrea, mai deţine jumătate dintr-un teren intravilan de 596 mp tot în Capitală, şi un sfert dintr-ul alt teren de 607 mp, la fel, aflat în Bucureşti. Toate aceste terenuri i-au rămas Elenei Udrea în urma divorţului de Dorin Cocoş.


REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Categorie specială pentru cititorii ”România liberă”

Listele candidaților principalelor partide. Cele mai interesate stiri despre Alegeri Parlamentare 2016. Programele electorale ale partidelor care luptă pentru voturi. Dezvăluiri despre cei care vor să ajungă parlamentari la alegerile din 11 decembrie 2016.

Gasiti toate aceste informații foarte ușor, în categoria speciala dedicată alegerilor parlamentare din acest an din romanialibera.ro:
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă