20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDosarul Mircea Băsescu - Bercea Mondial. Veste bună pentru Marian Căpățână

Dosarul Mircea Băsescu – Bercea Mondial. Veste bună pentru Marian Căpățână

Marian Căpăţână, presupusul intermediar al mitei din dosarul lui Mircea Băsescu, rămâne în arest la domiciliu după ce, luni, judecătorii Curții de Apel Constanța au respins, ca fiind nefondată, contestația depusă de procurorii DNA privind încălcarea restricţiilor impuse de instanţă, informează Mediafax. Decizia este definitivă.

DNA a depus o contestație împotriva soluției date, săptămâna trecută, de o instanță a Tribunalului Constanța, care respinsese solicitarea procurorilor anticorupție de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul lui Marian Căpăţână, care ar fi încălcat condiţiile impuse de instanţă după ce a mers la un magazin din Portul Constanţa.

Miercurea trecută, Tribunalul Constanța a judecat cererea DNA de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul lui Marian Căpățână, care ar fi încălcat condițiile impuse de instanță după ce a mers la un magazin din Portul Constanța, magistraţii respingând solicitarea DNA.

Totodată, magistrații au decis ca Marian Căpățână, care până acum a stat în arest la domiciliu în Drăgănești (Olt), să stea în arest la domiciliu în Capitală, într-o locuință închiriată. Astfel, magistrații au admis o solicitare făcută în acest sens de Marian Căpățână.

Procurorul DNA din acest dosar a spus, în instanță, că Marian Căptăţână ar fi încălcat obligaţiile care îi reveneau, după ce, în urmă cu aproape două săptămâni, când s-a prezentat în instanță, nu a respectat traseul stabilit, mergând și la un magazin din Portul Constanța, unde a făcut mai multe cumpărături.

La rândul său, avocata lui Marian Căpăţână a solicitat respingerea cererii DNA, susținând că nu au fost încălcate obligaţiile pe care le avea în cazul arestului la domiciliu, clientul său respectând traseul convenit cu reprezentanţii Poliţiei Olt.

Avocata a spus că în 5 decembrie Marian Căpăţână a plecat în jurul orei 04.00 din Drăgăneşti, împreună cu viitoarea sa soţie, iar la ora 06.45 a ajuns în Bucureşti, anunţând acest lucru la Poliţie, după care şi-a continuat drumul spre Constanţa. Aceasta a mai spus că erau convenite cu reprezentanții Poliţiei Olt trei opriri în Constanţa – una la un magazin, a doua la locuinţa mamei viitoarei sale soţii şi a treia tot acolo, la întoarcerea de la proces.

Marian Căpăţână s-a adresat și el instanței, susținând că trebuia să meargă la magazin să își cumpere dulciuri, pentru că altfel îi scădea glicemia.

Poliția Olt trimisese Tribunalului Constanța o sesizare prin care informa despre o posibilă încălcare de către Marian Căpățână a obligațiilor impuse de instanță în perioada arestului la domiciliu.

Marian Căpățână a fost surprins de camerele de luat vederi ale unui magazin duty-free din Portul Constanța, unde a mers vineri, după procesul de la Tribunalul Constanța, împreună cu o tânără care și-a cumpărat din acest magazin un parfum.

În 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a dispus înlocuirea arestului preventiv în cazul lui Mircea Băsescu și Marian Căpăţână cu măsura arestului la domiciliu, printre obligațiile pe care cei doi le au fiind și aceea de a nu părăsi locuința fără permisiunea instanţei și de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemați.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă