21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDNA a pus sechestru pe averile inculpaților din dosarul Teldrum

DNA a pus sechestru pe averile inculpaților din dosarul Teldrum

Procurorii DNA au decis să pună sechestru asigurator pe averile inculpaților din dosarul TelDrum, potrivit Antena3. DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători.

DNA spunea, pe 13 noiembrie, că prejudiciul la bugetul public în acest dosar este de peste 21 milioane de lei. De asemenea, OLAF a informat că a găsit dovezi care sugerează înțelegeri între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție.

Procurorii anticorupție au programat marți mai multe audieri la sediul DNA în Dosarul Tel Drum, pentru a li se aduce la cunoștință inculpaților faptul că s-a pus sechestru pe mai multe bunuri, pe mai multe conturi.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea, președintele CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului european antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă