19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCutremur în Vrancea

Cutremur în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora locală 14,34, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 139 de kilometri, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Vrâncioaia (21 km), Covasna (39 km), Focşani (44 km) şi Buzău (60 km).

De la începutul anului, în România au mai avut loc 44 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,6 şi 4,1 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în judeţul Buzău.

Cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă