Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cursă ciclistă pe nisip, la Corbu

După ce luna trecută stațiu­nea Mamaia a fost, pentru o zi, capitala europeană a spor­tului, găzduind Maratonul Nisi­pului, în luna aprilie o altă stațiune de pe litoralul românesc continuă tradiția evenimen­telor sportive internaționale la malul Mării Negre.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2015 - 22:02

După ce luna trecută stațiu­nea Mamaia a fost, pentru o zi, capitala europeană a spor­tului, găzduind Maratonul Nisi­pului, în luna aprilie o altă stațiune de pe litoralul românesc continuă tradiția evenimen­telor sportive internaționale la malul Mării Negre.

Pe plaja sălbatică din comuna Corbu (județul Constanța), va avea loc duminică, 25 aprilie 2015, Beach Race XCO - singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfășoară pe nisip. Până la ora actuală, peste 200 de iubitori ai sportului cu pedale s-au înscris la inedita cursă de la malul mării, acreditată de Uniunea Ciclistă Internațională, ce vor să acumuleze puncte pentru a ajunge la Olimpiada de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

Una dintre cele mai populare și valoroase echipe de ciclism din România, BikeXpert Racing Team, și-a anunțat prezența la această competiție, atât cu vârfurile de lance Alexandru Stancu (campion național la Tineret în anul 2014), Marius Petrache, Dani Crista și una dintre cele mai bune cicliste autohtone, Irina Dumitru, dar și cu numeroasa echipă de amatori, printre care și veteranul Andy Brunner, aflat în drumul de a câștiga titlul de campion mondial la categoria Master XCO. Competiția Beach Race XCO face parte din calendarul BikeXpert Racing Team, în vederea calificării României la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia.

În afară de campionii naționali autohtoni, s-au mai înscris și echipe internaționale, precum echipa națională a Nigeriei și a Republicii Moldova. Nigerienii au decis să își înceapă drumul către Olimpiadă cu Beach Race XCO, restul punctelor olimpice urmând a fi câștigate de la alte competiții europene importante.

Competiția conține cursa Standard (20 km) și cursa Epic (40 km). Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii profesioniști și amatori are o diferență de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă și jumătate pe coasta de acces pe faleză. Competiția sportivă se adresează atât cicliștilor profesioniști, cât și celor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii.

“Evenimentul internațional Beach Race XCO și Maratonul Nisipului sunt singurele competiții de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip. Datorită unicității lor, cele două evenimente de la malul mării, reușesc să mobilizeze comunitățile sportivilor internaționali și reprezintă, fără doar și poate, mijloace inedite de promovare a litoralului românesc la nivel internațional. Suntem bucuroși că în acest an s-au înscris foarte mulți concurenți și ne dorim să aducem anual pe litoralul românesc din ce în ce mai mulți pasionați ai sportului: fie pentru ciclism, alergare sau alte sporturi. Este foarte important că am câștigat respectul comunității sportivilor internaționali, drept dovadă, la eveniment va participa însuși comisarul internațional al Uniunii Cicliste Internaționale, domnul Birkeland Björn”, declară Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO. Concursul este organizat de AndoVelo și Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...