17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialSRI: Comisia parlamentară de control efectuează, marți, un control la Brigada antiteroristă

SRI: Comisia parlamentară de control efectuează, marți, un control la Brigada antiteroristă

Președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, a declarat, marți, că vor avea un control la Brigada antiteroristă a SRI pentru a vedea capacitatea de reacție în cazul unor incidente de acest tip, în contextul declarațiilor ministrului de externe britanic, informează Mediafax.

Citeşte şi: Deputat irakian: Stat Islamic achiziţionează armament din România. Ambasadorul român neagă

”Astăzi, începând cu ora 15, o să avem un control la Brigada antiteroristă, așa cum v-am anunțat de joia trecută. Este un control programat, ne interesează să vedem capacitatea de reacție a SRI în eventualitate, Doamne ferește, a unui incident de tip terorist. Această acțiune de control a venit ca urmare atât a dinamicii din ultimele luni a fenomenului terorist, cât mai ales și a declarațiilor îngrijorătoare pentru noi, a ministrului de externe britanic, care spunea că pe teritoriul național tranzitează persoane suspecte de a fi afiliate organizațiilor teroriste și jihadiste. Deci mergem tocmai să verificăm acest lucru pentru că indiferent de dinamica politică sau de dinamica altor evenimente este foarte important ca securitatea cetățenilor din România să fie asigurată”, a declarat Georgian Pop.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a evidenţiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfăşurate la Londra, în 22 ianuarie, importanţa eforturilor de oprire a circulaţiei membrilor grupului terorist Stat Islamic (SI) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.

Potrivit ziarului The Guardian, Philip Hammond a evidenţiat importanţa eforturilor de a bloca tranzitul combatanţilor grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.

Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucureşti şi Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informaţii din România şi Bulgaria.

Cele mai citite

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă