Colegul polițistului înjunghiat în gara din Suceava, către șefa MAI, Carmen Dan: Ne mor colegii în stradă. Câți mai trebuie să murim, doamna ministru?

de Iulia Iancu , 21 iulie 2017 - stire actualizata la ora 15:04, 21 iulie 2017
Colegul polițistului înjunghiat în gara din Suceava, către șefa MAI, Carmen Dan: Ne mor colegii în stradă. Câți mai trebuie să murim, doamna ministru?

Colegul polițistului înjunghiat în gara Burdujeni din Suceava a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, prin care o întreabă retoric câţi oameni ai legii trebuie să mai moară ca să se ia măsuri, potrivit Mediafax.

"Nu a trecut o lună de când «urlam» public: NE MOR COLEGII ÎN STRADĂ!! I-a păsat cuiva? NU...au decis să fiu cercetat pentru asta. Colegul meu, iertate fie-i păcatele, lucra SINGUR, cu bună-ştiinţa şefilor, pe care personal îi consider direct răspunzători, VINOVAŢI de moartea lui Sorin...încă nu-mi vine să cred că nu mai e... Câţi mai trebuie să murim, Doamna Ministru? mai

Pe câţi dintre noi mai trebuie să avansaţi subinspector post-mortem, Doamna Ministru? Câte soţii şi copilaşi mai trebuie să plângă, «consolaţi» de mesajele fade ale MAI, în timp ce îşi înmormântează eroii?", a scris Bogdan, un coleg al poliţistului Sorin Vezeteu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că poliţistul ucis se afla în misiune de patrulare, însoţit de cel puţin un coleg.

"Din informaţiile pe care le am până acum, poliţistul executa serviciul în tură de 12 ore în intervalul orar 20.00-08.00, fiind planificat împreună cu un coleg, agent şef principal de poliţie. În acea perioadă se desfăşurau zilele oraşului Fălticeni, dar era şi Sfântul Ilie şi cei doi desfăşurau activităţi în staţia Burdujeni, sub coordonarea unui comisar de poliţie, însuşi şeful acestei secţii de poliţie a fost prezent în momentul în care s-a petrecut incidentul. Din informaţiile pe care le-am primit, agentul se afla în tură, însoţit de cel puţin un coleg", a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Ministrul de Interne a admis însă că, din informaţiile primite, poliţistul era singur pe peron în momentul în care a fost atacat şi a fost ajutat de trecători până ce ceilalţi poliţişti au ajuns.

"În momentul în care s-a întâmplat agresiunea, agentul era în faţa gării, cu faţa către liniile de cale ferată, iar la distanţă, la aproximativ 150 de metri erau cei doi colegi, care se aflau în patrulare. De ce poliţistul a fost singur în momentul agresiunii ţine de tactica poliţienească. Detalii vreau să dea cel care a elaborat planul de măsuri", a completat Carmen Dan.

Carmen Dan a adăugat că agresorul avea antecedente penale, nu în România, şi că se pare că "ura uniforma de poliţist".

Poliţistul Sorin Vezeteu se afla, joi noaptea, pe peronul gării Burdujeni, din Suceava, când un bărbat a venit spre el şi l-a înjunghiat din spate, în jurul gâtului. Omul legii a căzut, apoi agresorul l-a înjunghiat din nou de mai multe ori. Poliţistul nu a supravieţuit. Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra de 15 ani în Poliţia TF, fără să fi fi avut vreo abatere. Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii minori. Atacatorul a fost prins imediat după comiterea faptei şi ulterior a fost reţinut. Potrivit poliţiei sucevene, nu a existat niciun fel de conflict între poliţist şi agresor anterior atacului.

Comentarii

 • Bunel

  22 iulie 2017 18:00

  Apoi data o lege a autoapararii.Sa stie concret fiecare de unde pana unde poate avea grija de viata lui ca cetatean,iar politia sa stie concret cand cum si cat si in ce fel poate folosi pistolul din dotare .Adica sa nu foloseasca doar ca decor.

  raspunde comentariului
 • Bunel

  22 iulie 2017 17:53

  Din pacate daca esti luat prin surprindere nu ai ce sa faci daca nu stapanesti bine lupta.Ar trebui folosite jachete antiglont,mai ales la politia cu misiuni cheie-poduri,metrou,gari,zone f aglomerate cu risc terorist.Cutitul nu trece prin astfel de jachete .

  raspunde comentariului
 • Emil

  21 iulie 2017 16:23

  Se urmareste descurajarea DNA-ului si politiei pentru a da liber la jafuri si infractiuni

  raspunde comentariului
 • goe

  21 iulie 2017 15:52

  O intimplare nefericita care poate fi trecuta la fapt divers!!! un ministru zevzec care n-are nici o legatura cu ce se intimpla in acest sector unde colcaie borfasii si coruptii!!! va pling familiile distinsi militieni???? dar cite familii au plins cind toti golanii de prin clanuri si nu numai omorau la drumul mare iar voi militienii va intorceati cu spatele cu buzunarele pline de banii celor pe care i-ati protejat!!! toti militienii sunteti niste spagari nenorociti, spagari fara scrupule, care ati ascuns tot ce insemna infractiune a celor protejati!!! acum, din diverse cauze bunul mers al acestor mizerii a apus si voi ati ramas cu curul in aer!!!

  raspunde comentariului
 • SOS

  21 iulie 2017 15:34

  Poliția e singura instituție ce mai putea face ordine in tara...păcat ca sunt descurajați. Când apar golanii o sa-i găsiți ascunsi in closet.

  raspunde comentariului
 • Liviu Padurean

  21 iulie 2017 15:34

  da domnule politis acesta este riscu meseriei !! nu puteti fi si salari mari si pensi cit cuprinde si fara rescuri dute te rog in america sa vezi ce riscuri are un politis american si are un salar 1800 de dolari

  raspunde comentariului
  • Pedeapsa capitala

   21 iulie 2017 15:38

   In SUA trage cu pusca nu contează ca e penal parlamentar ori penal boschetar.k

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design