21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCod galben: Joi si vineri, cele mai calduroase zile

Cod galben: Joi si vineri, cele mai calduroase zile

Administratia Nationala de Meterorologie (ANM) a transmis o atentionare Cod Galben catre prefecturile din 23 de judete ale tarii, fenomenele vizate fiind canicula si disconfort termic.

Au fost avertizate judetele Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta si Bucuresti – Ilfov.

Valorile termice vor fi deosebit de ridicate, cu aproximativ 8-10 grade peste temperaturile normale pentru aceasta perioada.

Potrivit atentionarii ANM, in intervalul joi, 21 iunie – duminica, 24 iunie, in cursul dupa-amiezelor, vremea va fi caniculara in sudul Crisanei, Banat, Oltenia, Muntenia, jumatatea sudica a Moldovei si, local, in Dobrogea, unde valorile temperaturii aerului vor atinge si depasi frecvent 35 de grade pana la 37, 38 de grade.

In acelasi interval de timp, indicele temperatura – umezeala se va situa in jurul pragului critic de 80 in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile nordice. Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor cand temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade, cu deosebire in sudul teritoriului.

Miercuri, in timpul noptii, temperaturile vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, iar in timpul zilei intre 27 si 35 de grade, urmand ca joi sa mai creasca cu un grad, pana la 13-23 grade, respectiv 28-36 grade.

Este posibil ca valul de caldura sa continue si la inceputul saptamanii urmatoare.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...

Harlem Gnohere și-a anunțat retragerea din fotbal!

Harlem „Bizonul” Gnohere, unul dintre cei mai valoroși străini care au trecut prin fotbalul românesc, a anunțat că se retrage din activitate la vârsta...

MAE: Avertizare de călătorie pentru Ungaria

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare În contextul inundaţiilor recente,...
Ultima oră
Pe aceeași temă