10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCNMR face apel la președintele Iohannis să includă în programul vizitei sale,...

CNMR face apel la președintele Iohannis să includă în programul vizitei sale, în Harghita și Covasna, o întâlnire cu Forumul Civic al Românilor din aceste județe

Coaliția Națională pentru Modernizarea României susține demersul Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș (FCRHCM), organizație membră a CNMR, prin care solicită o întâlnire cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua, marți, în județele Harghita și Covasna, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

CNMR face apel la Președintele României să includă în programul vizitei și întâlniri cu Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, forum ce reprezintă 39 de organizații ale românilor din aceste județe.

Coaliția consideră că este important ca Președintele României să acorde tratament egal și o documentare echilibrată cu privire la problemele economice, sociale, de conviețuire între cetățenii de etnie maghiară și română. Ne exprimăm convingerea că Președintele României, a cărui politică externă a fost salutată și susținută de CNMR, va accepta invitația Forumului de a se întâlni pentru ca aceștia să își poată prezenta problemele cu care se confruntă comunitatea minoritar română din aceste județe.

Mai jos regăsiți comunicatul Forumului Civic format din 39 de organizații ale Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, organizație membră a CNMR și reprezentată la nivel național în calitate de Vicepreședinte CNMR de către domnul avocat Ioan Sabău, președintele FCRHCM, scrie sursa citată.

“Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, reprezentant al asociaţiilor şi organizaţiilor care au aderat la programul acestuia și al comunităţilor româneşti din cele trei judeţe, luând la cunoştinţă din informaţiile publice despre vizita preşedintelui Klaus Werner Iohannis în judeţele Harghita şi Covasna, în zilele următoare, adresează o scrisoare deschisă care poate fi citită AICI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă