CNMR: La Miercurea Ciuc s-a amplasat ilegal steagul așa-zisului Ținut Secuiesc

de Mihai Diac , 13 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:42, 13 septembrie 2017
Alexandru Cumpănașu

Seria de provocări la adresa identității și unității statului român, lansate de lideri ai comunității maghiare, continuă în consonanță cu declarațiile, atitudinile și acțiunile liderilor partidului FIDESZ, aflat la guvernare în Ungaria, avertizează, miercuri, un comunicat transmis de Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR).

În opinia CNMR, acțiunea de la Miercurea Ciuc, de instalare pe catargul din municipiu a steagului unei regiuni inexistente, vine după acțiuni cum ar fi solicitarea recentă a lui Laszlo Tokes de declarare a independenței Transilvaniei, disponibilitatea Vicepremierului maghiar de adăpostire a infractorilor și a persoanelor urmărite penal din cadrul UDMR, interzicerea participării de către ministrul de externe maghiar, Peter Szijjarto, a diplomaților maghiari din întreaga lume la evenimentele organizate de diplomația românească, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, refuzul liderului UDMR Kelemen Hunor, de recunoaștere a Zilei Naționale și a insitituțiilor statului român, precum și acțiunea președintelui UDMR Covasna, Tamas Sandor, de catalogare a unei instituții publice a statului român – OPC – drept o structură asemănătoare Ku Klux Klan.

Asemenea acțiuni duc la promovarea de ură etnică, precum și la îndoctrinarea populației române de etnie maghiară cu scopul marginalizării populației române de etnie română din Transilvania, subliniază comunicatul semnat de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Comentarii

 • Palmafina

  14 septembrie 2017 14:00

  Plan 2.Deschiderea in Covasna a 2 campuri de munca nemtasti pt mihranti cu urmatoarea structura-cantina la mijloc apa si 3 feluri mancare ceai-zeama-mere,grup sanitar cu dusuri incalzite,la mijloc patrule acces transport,imprejur gard electrificat cu santinele cu cartisvpe tava,dormitoare curate la 100 m de cantina aranjate paralel cu sefi de camin.Loc de inspectie si plimbare.Sala de lectura.Capacitati-10 000-15.000 locuri.Astfel comunitatea locala sa aibe unde munci.

  raspunde comentariului
 • Palmafina

  14 septembrie 2017 13:53

  Jos carpa nomad migratoare de pe plai romanesc.Plan amplu-10.000 de romani cate 200 de mari romani din fiece judet sa marsaluiasca pasnic in Covasna ,paziti de jandarmi,mars cu steaguri tricolore,hore,cant si joc romanesc,port national,sarmale si mici cu ocazia Marelui Centenar,zi de zi timp de un an in special Dumineca cu program 10-15 o ora auza de masa 16-21 cu sarbatori si zile legale.

  raspunde comentariului
 • libicoca

  14 septembrie 2017 2:30

  Cumpanasule, esti un biet cretin fata de wc tudor, ceasca, antonescu etc. si restul dobitocilor neamului romanesc

  raspunde comentariului
 • Wqa

  14 septembrie 2017 1:32

  Musulmanii vin gramada peste noi si pe mare si pe la ganitele de vest.Patriotii lu peste se fac ca nu vad nimic in afara de micii si steagurile ungurilor .

  raspunde comentariului
 • ndr

  13 septembrie 2017 22:37

  valeu! de parca romanii ar asa de usor de maghiarizat. inca un speriat cara crede orice si spune mai departe fara sa gandeasca

  raspunde comentariului
 • valeanu

  13 septembrie 2017 22:21

  Tinutul Secuiesc exista daca vrem, daca nu. Asa este in Serbia cu Valea Timocului, acolo serbi nu recunosc. Pacat de nationalizmul aceasta oarba!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design