15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCinci romani au murit pana acum din cauza gripei porcine

Cinci romani au murit pana acum din cauza gripei porcine

In ultimele 24 de ore, inca doua persoane au murit din cauza infectarii cu virusul A/H1N1, bilantul victimelor ajungand la cinci persoane, potrivit Ministerului Sanatatii. In plus, numarul celor infectati cu virusul gripei noi a crescut cu 168 intr-o singura zi, totalul cazurilor inregistrate pana in prezent fiind de 3.427.

Specialistii spun ca persoanele infectate cu virusul gripei porcine care au decedat aveau si alte boli, cum ar fi leucemie sau obezitate. Astfel, o femeie de 36 de ani din Radauti, una dintre persoanele decedate in ultimele 24 de ore din cauza virusului gripei porcine, suferea si de obezitate, iar pe toata perioada in care a fost spitalizata, a respirat cu ajutorul aparatelor de ventilatie mecanica. O alta persoana infectata cu virusul A/H1N1 care a murit in noaptea de duminica spre luni la Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Spiridon" din  Iasi suferea de ciroza hepatica, reprezentantii Ministerului Sanatatii spunand ca aceasta este principala cauza a mortii. Barbatul din Radauti care a decedat la sfarsitul lunii noiembrie suferea, pe langa gripa porcina, si de obezitate, si de diabet.

La Oradea, o femeie de 29 de ani insarcinata in luna a opta si internata la spital in urma cu o saptamana, fiind suspectata de gripa porcina, a murit in urma cu doua zile. Copilul insa a fost salvat printr-o operatie de cezariana, in prezent aflandu-se la maternitate, iar medicii spun ca nu a fost afectat de boala mamei si spera ca starea lui sa evolueze bine. seful Directiei de Sanatate Publica Bihor a declarat ca femeia nu avea gripa provocata de virusul gripei noi, insa medicii asteapta rezultatele autopsiei.
Raspandirea cu repeziciune a virusului A/H1N1 a facut ca mai multe scoli sa fie inchise, respectiv Liceul "Marin Preda" din Bucuresti si Liceul "Lucian Blaga" din Sebes, iar trei clase din Targu Mures si una din Sighisoara si-au suspendat cursurile, din cauza ca unii elevi din aceste clase au fost confirmati cu gripa noua. Potrivit presei din Peninsula, un roman de 35 de ani din nordul Italiei, diagnosticat cu gripa A/H1N1, a  fost internat in stare grava la un spital din Genova, fiind conectat la aparatele de respiratie artificiala. Potrivit autoritatilor italiene, romanul nu ar suferi de alte boli.

Secretarul de stat in Ministerul sanatatii, Adrian Streinu-Cercel, a declarat ca, deocamdata, in Romania nu au fost inregistrate mutatii ale virusului si ca, din cand in cand, se fac teste pentru a se stabili daca apar astfel de situatii. In alte tari, precum Ucraina, Norvegia, Franta si Italia, exista suspiciuni ca virusul gripei porcine ar fi suferit mutatii.
In Europa, numarul cazurilor mortale de gripa porcina a ajuns, de la declansarea pandemiei, la 898, cu 18 mai multe decat in ziua precedenta, potrivit Centrului European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC).

Cele mai citite

Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați de la Asia Express 2024

În ediția din 19 septembrie a emisiunii „Asia Express 2024,” Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați după ce au terminat pe ultimul...

VIDEO Fabrică de anvelope inaugurată în România. Este una dintre cele mai mari investiții din ultimii ani

Un important dezvoltator finlandez, Nokian, a realizat una dintre cele mai mari investiții din ultimii ani în România, inaugurând o fabrică de anvelope la...

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă