22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCe mai jefuiesc românii. Topul jafurilor armate din România

Ce mai jefuiesc românii. Topul jafurilor armate din România

Unii dintre români care se confruntă cu dificultăţi în rambursarea ratelor la bănci au pornit în ultima vreme la atacuri efective asupra băncilor, caselor de pariuri sau caselor de schimb. Săptămânal presa relatează despre jafuri armate. Atacatorii par disperaţi să facă rost de bani şi atacă inclusiv magazine de bijuterii sau mănăstiri. Poliţistii nu mai reuşesc să ţină pasul cu anchetele. Unele bănci au renunţat la paza umană a sucursalelor, deoarece acestea consideră astfel se pot evita situaţiile în care agresorii să intre în altercaţii cu paznicii.

07 aprilie 2011 Bucureşti – O persoană având o cagulă pe faţă a intrat într-o sucursală BCR din zona Constantin Brâncoveanu din Capitală, unde le-a ameninţat pe casiere, a furat banii şi a fugit. Hoţul a sustras 6.000 euro.

01 martie 2011 Techirghiol – O casă de schimb valutar a fost spartă de hoţi, din societatea comercială dispărând o cutie pentru valori în care se aflau lei şi valută în sumă totală de circa 81.000 de lei.

14 februarie 2011 Ploieşti – Un jaf armat a avut loc la o sucursală a băncii Piraeus aflată în zona de nord a municipiului, suspectul fiind prins de poliţişti după aproximativ 15 minute de la primirea sesizării la 112. Acesta furase aproximativ 150.000 lei.

7 februarie 2011 Bucureşti – Doi bărbaţi, înarmaţi cu cuţite şi purtând pe cap căciuli care le acopereau în mare parte feţele, au intrat într-o casă de pariuri de pe bulevardul Timişoara din Capitală şi au ameninţat-o pe casieră. Cei doi au sustras suma de 3.000 de lei.

26 ianuarie 2011 Constanţa – Angajata unei agenţii de pariuri sportive din municipiul Constanţa a fost jefuită de peste 4.000 de lei, bani proveniţi din încasări, de un individ necunoscut care a intrat în unitate imediat după deschidere.

15 ianuarie 2011 Galaţi – Un grup de 3-4 persoane neidentificate, purtând cagule pe faţă, au intrat în sediul Bingo Metropolis din Galaţi de unde, sub ameninţarea unui pistol şi a unei şurubelniţe, au sustras o sumă de aproximativ 30-40 mii lei.

19 august 2010 Mănăstirea Cozia, Vâlcea – Persoane neidentificate au furat din Mănăstirea Cozia 40.000 de lei, o cameră video şi o camera foto digitală, precum şi patru stick-uri de memorie şi un modem pentru calculator.

03 martie 2010 Bucureşti – Un bărbat înarmat cu un cuţit a intrat în sediul unei filiale Piraeus Bank din zona Timpuri Noi şi a cerut banii casieriţei. În doar 40 de secunde, hoţii au fugit cu 3.000 de euro şi peste 5.000 de lei.

13 februarie 2009 Cluj-Napoca – Două persoane înarmate care purtau cagule au intrat într-o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, i-au lovit pe paznic şi pe o casieră şi au furat banii din casierie – 246.000 de lei. Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au fost arestaţi pe 19 ianuarie 2010, la aproape un an de la jaf, dar ei susţin că sunt nevinovaţi.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...
Ultima oră
Pe aceeași temă