25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCât costă vaccinul antipolio şi unde poate fi făcut

Cât costă vaccinul antipolio şi unde poate fi făcut

30 de centre publice şi private pot face, la cerere, vaccin împotriva poliomielitei, costurile imunizării oscilând între 150 şi 315 lei, sumă care cuprinde şi o consultaţie acordată de specialist, anunţă MediafaxCentrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT) afişează pe site-ul propriu numele celor 30 de cabinete unde poate fi făcută imunizarea, în cazul persoanelor care merg în zonele endemice.

Potrivit specialiştilor, adulţii din România au fost imunizaţi în copilărie, dar atunci când merg în zone cu risc mare de îmbolnăvire ar putea face un rapel, constând dintr-o singură vaccinare.

În Bucureşti, potrivit site-ului CNSCBT ar fi opt cabinete unde s-ar putea face imunizare împotriva poliomielitei. În fapt, fac acest vaccin Centrul de Diagnostic şi Tratament “Victor Babeş”, Sanador, “Regina Maria”, Medicover, dar şi la Centrul de Medicină Preventivă al Ministerului Apărării Naţionale.

Ministerul Afacerilor Externe, a anunţat, joi, că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare (cel puţin pentru următoarele 12 luni) cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria şi Ucraina.

MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze asupra atenţionărilor emise de către instituţiile medicale autorizate din statele menţionate referitor la această problemă.

Vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau pentru cazuri de urgență chiar înaintea plecării şi va fi consemnată pe un format tip al OMS ”Certificat de vaccinare sau profilaxie” (carnetul galben).

 

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă