15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCanicula face încă trei victime. Un bărbat a murit, după ce i...

Canicula face încă trei victime. Un bărbat a murit, după ce i s-a făcut rău la volan și a intrat cu mașina într-un canal. Un altul, în vârstă de 28 de ani, s-a prăbușit într-o gară din Iași

UPDATE 21.50: Bărbatul care a fost găsit, vineri, pe un câmp din Vlădeni, în comă profundă din cauza hipertermiei, și a fost transportat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a murit, au anunțat sâmbătă reprezentanții unității medicale, potrivit Agerpres.

Bărbatul avea 67 de ani și a fost găsit zăcând fără conștiență pe un câmp din apropierea satului. Temperaturile ridicate la care a fost expus i-au influențat nu doar sistemul nervos central ci și cordul, rinichiul, ficatul, conform cadrelor medicale. Din acest motiv bărbatul avea disfuncții organice multiple iar medicii au fost rezervați privind șansele acestuia de supraviețuire. În momentul în care a fost găsit pe câmp, bărbatul avea o temperatură corporală de 42 de grade Celsius.

„A decedat și pacientul aflat în comă din cauza hipertermiei", a declarat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

20.30: Un bărbat de 28 de ani a murit, sâmbătă, în zona gării din municipiul Iași, din cauza temperaturilor ridicate de afară, potrivit Agerpres.

„A fost înregistrat un deces, în gară. E vorba de un bărbat de 28 de ani, un caz social, care a suferit asistolie din cauza hipertermiei. Avea o temperatură corporală la nivel periferic de 40 de grade Celsius, după ce inițiasem răcirea cu patru grade", a declarat coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, pentru Agerpres.



Un bărbat de 61 de ani a murit, sâmbătă, după ce a pierdut controlul volanului pe DN 2B, între localitățile Lacu Sărat și Silistraru. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, victimei ar fi intrat cu mașina într-un lan de floarea soarelui, iar apoi s-ar fi oprit într-un canal de irigații, după ce i s-a făcut rău din cauza caniculei, informează Agerpres.

Bărbatul se afla în mașină cu soția sa. Femeia le-a povestit polițiștilor că bărbatului i s-a făcut rău din cauza căldurii și nu a mai putut stăpâni mașina. Autoturismul a ieșit de pe șosea, a mers câțiva metri printr-un lan de floarea-soarelui, după care s-a oprit într-un canal, impact în urma căruia șoferul a rămas încarcerat.

Potrivit soției victimei, bărbatul s-ar fi simțit rău încă de dimineață, deși în momentul în care i-a venit rău la volan aerul condiționat al mașinii funcționa.

Martorii au sunat la 112 și au scos-o pe femeie din autoturism, ea suferind leziuni minore. Un echipaj de la Descarcerare a reușit să îl scoată și pe șofer din autoturism, acesta fiind preluat de SMURD și transportat în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență, unde însă a decedat.

Joi, alte două persoane și-au pierdut viața, din cauza caniculei.



 

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă