20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBombă de aviație, descoperită de turiști pe o plajă din Eforie Sud

Bombă de aviație, descoperită de turiști pe o plajă din Eforie Sud

O bombă de aviaţie incendiară, de patru kilograme, a fost scoasă din apă, pe o plajă din Eforie. Muniţia a fost ridicată pentru a fi distrusă de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea” al judeţului Constanţa, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor ISU ”Dobrogea”, bomba a fost descoperită, luni, pe o plajă din Eforie Sud de către turişti, care au alertat apoi autorităţile prin serviciul 112.

Echipa pirotehnică a ISU ”Dobrogea” a ajuns imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre o bombă de aviaţie, incendiară, lungă de 40 centimetri şi în greutate de patru kilograme, cu focos activ.

Specialiştii ISU spun că bomba poate proveni din al Doilea Război Mondial şi ar fi putut fi periculoasă dacă se intervenea mecanic asupra ei.

După ce zona a fost asigurată, turiştii fiind îndepărtaţi, pirotehniştii au ridicat muniţia, bomba fiind dusă la depozitul ISU pentru a fi distrusă ulterior într-un poligon amenajat în acest scop.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă