17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialBoerica, din nou la zdup

Boerica, din nou la zdup

» Genica Boerica, denuntatorul lui Adrian Nastase, s-a predat magistratilor craioveni.

» Procurorul local Flavius Cristea a cerut arestarea lui Boerica, desi stia ca este internat la spital.

» 70 de importanti functionari locali, denuntati de Boerica.

Genica Boerica, afaceristul care l-a denuntat pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara", s-a predat magistratilor craioveni, care au emis un mandat de arestare in lipsa. Alice Draghici, avocata lui Boerica, sustine insa ca ar fi vorba de o razbunare a autoritatilor craiovene, implicate, intre anii 2001-2004, in protejarea returnarilor ilegale de TVA, pe care Boerica le-a denuntat la DNA. In urma autodenunturilor lui Boerica, DNA a pus sub acuzare 70 de inalti functionari craioveni pentru returnarea ilegala a peste 1.700 miliarde de lei vechi. La randul sau, Boerica este judecat la Bucuresti intr-un dosar de spalare de bani si returnari ilegale de TVA de peste 200 de miliarde de lei. El mai este cercetat, alaturi de alte doua persoane, si la Parchetul Craiova pentru incasarea ilegala de TVA in valoare de 11 miliarde de lei, dosar in care este acum arestat. Prima data, Boerica a fost arestat in noiembrie 2004. Dupa ce a facut mai multe autodenunturi, Boerica a fost eliberat din arestul preventiv si, daca ar fi cerut, putea intra in programul de protectie a martorilor. DNA a confirmat autodenunturile lui Boerica.
Avocata Alice Draghici sustine ca "nu este adevarat ca autoritatile nu stiau unde se afla Boerica. Procurorul Flavius Cristea a semnat procesul verbal in care a fost de acord ca Boerica sa vina la audieri, dupa externare. A doua zi, joi, Boerica l-a sunat si el pe procuror si i-a spus ca vine la audieri, iar procurorul a fost de acord, pentru ca, in aceeasi seara, acelasi procuror sa ceara arestarea preventiva. Nici macar nu a trimis acasa o citatie sa anunte mandatul de arestare, asa cum prevede legea. E clar ca e o mana care urmareste razbunarea pentru ca Boerica a facut autodenunturi", sustine avocata Draghici. La o zi dupa emiterea mandatului de arestare, Boerica s-a predat.
Intre anii 2001-2004, Craiova a batut recordul national la returnarile ilegale de TVA. S-a creat o adevarata industrie de returnari de TVA, protejata de PSD, in special prin Ristea Priboi. "90% din incasarile ilegale mergeau ca mita, iar Gelu (Genica Boerica – n. red.) ramanea cu circa 10%", ne-a declarat sotia lui Boerica. In returnarile ilegale de TVA au fost implicate numele tuturor conducatorilor finantelor publice locale Dolj, numele unor sefi din Politie, Parchete si chiar si nume de judecatori. Intre cei acuzati se afla si Lucian Zaharia, directorul general al Directiei Finantelor Publice Dolj. Unul dintre principalii arestati pentru returnari ilegale de TVA este sotul judecatoarei de la Curtea de Apel Craiova, Camelia Spranceana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă