16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialBilanţul ploilor din Capitală: Trei răniţi, 75 de maşini avariate şi 146...

Bilanţul ploilor din Capitală: Trei răniţi, 75 de maşini avariate şi 146 de copaci doborâţi de vânt

UPDATE. Trei persoane au fost rănite, 75 de autoturisme au fost avariate, iar 146 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, marţi, în Capitală, potrivit unui bilanţ pentru intervalul 05.00-17.00 al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

_ _ _ _ _

Ploile abundente din ultimele trei zile au provocat pagube mari în Capitală, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

Astfel, marţi, în intervalul 05.00-15.00, au avut loc 155 de evenimente, în trei dintre acestea existând şi victime, persoane rănite fiind lovite de crengile smulse de vânt. O femeie a fost rănită în timp ce se afla în zona Piaţa Presei Libere, un bărbat a fost rănit pe Bulevardul Ion Mihalache şi un tânăr de 17 ani a fost accidentat pe strada Cetatea de Baltă şi transportat la Spitalul Universitar.

În cele zece ore, au fost primite sesizări privind 125 de copaci doborâţi de vânt, 61 de maşini avariate şi nouă elemente de acoperiş desprinse. De asemenea, au fost semnalate opt panouri publicitare doborâte de vânt, şapte acumulări de apă, şase străzi inundate şi trei stâlpi căzuţi.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că până la ora 14.00, operatorii de salubritate au intervenit cu 71 de utilaje şi 1.217 operatori căi publice. De asemenea, tot până la ora 14.00, ApaNova a remediat 89 de acumulări de apă (din 97 semnalate), a degajat 28 de guri de scurgere (din 31 cu probleme) şi 85 de racorduri si tubulare din 98 semnalate cu probleme.

Codul portocaliu de ploi, din Capitală şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa, a început de luni, ora 21.00, şi tine până miercuri, ora 02.00, potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Meteorologie.

De asemenea, de luni, ora 13.00, până miercuri, ora 08.00, sunt sub atenţionare cod galben de ploi judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Golj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

Cele mai citite

Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați de la Asia Express 2024

În ediția din 19 septembrie a emisiunii „Asia Express 2024,” Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați după ce au terminat pe ultimul...

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Angajații între 25 și 54 de ani, cei mai bine plătiți din România; diferențe salariale semnificative între genuri și categorii de vârstă

Angajații cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani au cele mai mari salarii din România, cu un venit mediu net de 4.260...
Ultima oră
Pe aceeași temă