13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu: În dosarul ”Belina”, nu Dragnea este ținta. Se vrea înlăturarea lui...

Băsescu: În dosarul ”Belina”, nu Dragnea este ținta. Se vrea înlăturarea lui Sevil Shhaideh din Guvern

Traian Băsescu a a făcut o declarație șocantă, miercuri seara la postul B1TV, cu privire la dosarul „Belina” în care sunt anchetate Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, miniștri în guvernul Tudose. Fostul șef al statului susține că nu șeful PSD, Liviu Dragnea, este ținta în acest dosar ci că, de fapt, se vrea eliminarea lui Sevil Shhaideh din Executiv, în condițiile în care aceasta, în calitate de ministru al Dezvoltării, este cea care împarte bani primarilor. 

”Este clar că nu Dragnea e ținta. Ținta e îndepărtarea doamnei Shhaideh din guvern pentru că dânsa este puterea lui Dragnea, ea dă bani primarilor. În acest dosar, nu el este ținta. Nu avea cum să plece pe abuz în serviciu”, a spus Băsescu. 

Referitor la un posibil înlocuitor în Guvern pentru Sevil Shhaideh, fostul președinte a precizat: ”Tudose va vrea să pună, măcar dacă nu omul lui, un om echilibrat pentru că toate se vor sparge până la urmă în capul lui Tudose. După părerea mea, pe acuzația de abuz în servicu, nu Dragnea este ținta, ci eliminarea doamnei Shhaideh din Guvern”. 

Întrebat cine câștigă din această mișcare, Băsescu a explicat că astfel ”se va face o echilibrare. Nu mai este tașca cu bani la dispoziția lui Dragnea. Pentru că Shhaideh este omul lui de încredere”. 

”Este clar că acuzația de abuz în serviciu este făcută să nu se ducă în Dragnea. Dacă voiau să meargă în Dragnea, mergeau pe trafic de influență și hotărârea o anulau în contencios administrativ”, a mai spus Traian Băsescu.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă