11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Cine este răsplătit cu Premiul Nobel pentru Pace în 2017. Semnalul...

VIDEO Cine este răsplătit cu Premiul Nobel pentru Pace în 2017. Semnalul tras de Comitetul de la Oslo: Trăim într-o lume în care riscul folosirii armelor nucleare este tot mai mare

UPDATE: Premiul Nobel pentru Pace este acordat, în 2017,  unei organizații care luptă împotriva înarmării nucleare, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN, Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare). 

ICAN a primit prestigiosul premiu pentru că ”prin munca sa, a atras atenția asupra consecințele catastrofice pe care le are  folosirea armelor nucleare asupra oamenilor și pentru eforturile sale de a pune bazele unui tratat care să interzică definitiv folosirea unor astfel de arme”. 

”Trăim într-o lume în care riscul folosirii armelor nucleare este tot mai mare. Unele state își modernizează arsenalul nuclear, cum ar fi Coreea de Nord. Armele nucleare reprezintă o amenințare constantă pentru umanitate și pentru viața pe Pământ”, a atras atenția Comitetul Nobel din Norvegia. 

"Este o mare onoare să primim Premiul Nobel pentru Pace 2017 ca recunoaștere a rolului nostru în obținerea Tratatului de interzicere a armelor nucleare. Acest acord istoric, adoptat la 7 iulie cu susținerea a 122 de state, oferă o alternativă puternică și extrem de necesară la o lume în care amenințările cu distrugerile în masă sunt lăsate să prevaleze și, într-adevăr, ele escaladează", a reacționat ICAN, pe pagina sa de Facebook.



 

 

 


Papa Francisc şi șefii diplomațiilor europene, respectiv iraniene, Federica Mogherini și Mohammad Javad Zarif, se numără printre pretendenții la Premiul Nobel pentru Pace 2017. Câștigătorul va fi anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe organizate la Oslo.

Anul acesta, au fost propuși 318 candidați, printre care 215 persoane și 103 organizații. Majoritatea pretendenților s-au implicat în criza refugiaților, războiul din Siria şi găsirea unei soluţii pentru denuclearizarea Coreei de Nord.



Anul trecut, premiul Nobel pentru Pace i-a fost decernat preşedintelui Columbiei, Juan Manuel Santos. Liderul de la Bogota a primit înalta distincție pentru eforturile sale de a pune capăt unui război civil care a durat mai bine de jumătate de secol și a lăsat în urmă peste 200.000 de morți. Fondul de premiere din acest an va depăşi nouă milioane de coroane, aproximativ 944.000 de euro. Banii care sunt oferiți învingătorilor vin din averea fizicianului suedez Alfred Nobel.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă