Asociația 21 Decembrie protestează în stradă împotriva lui Ion Iliescu

de Mihai Diac , 27 februarie 2016 - stire actualizata la ora 13:49, 27 februarie 2016
Asociația 21 Decembrie protestează în stradă împotriva lui Ion Iliescu

Zeci de membri ai Asociaţiei 21 Decembrie 1989 s-au strâns sâmbătă pe trotuarul din faţa sediului organizaţiei de pe strada Batiştei, nemulţumiţi că îşi vor pierde sediul, informează Agerpres.

Ei au scandat lozinci împotriva fostului preşedinte Ion Iliescu. Preşedintele Asociației, Teodor Mărieş, a spus că Ion Iliescu este vinovat de moartea tinerilor care au ieşit în stradă la Revoluţia din 1989. 

"În această săptămână ne-a umilit şi l-am invitat la şedinţa Adunării Generale Ordinare şi nu a venit. Deci, mergem noi până la el. (...) A umilit o ţară întreagă, nu pe noi, pe noi ne-a umilit permanent 26 de ani, dar să îi umilească şi pe morţi asta nu acceptăm şi mergem până la domnia sa (n.r. - Ion Iliescu) ", a spus Mărieş, în faţa sediului asociaţiei. 

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, sediul acesteia a fost executat în această săptămână, iar Adunarea Generală Ordinară a fost convocată sâmbătă pe trotuarul din faţa sediului Asociaţiei, întrucât Statutul organizaţiei şi OUG 26/2000 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor şi fundaţiilor nu permit schimbarea datei, orei şi locului desfăşurării unei adunări generale. 

Consiliul Director al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 i-a invitat pe Ion Iliescu şi Petre Roman să participe la lucrările Adunării Generale Ordinare. 

Potrivit lui Mărieş, cei doi invitaţi ar fi avut ocazia să susţină 'prelegeri cu privire la deciziile pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în Dosarele referitoare la perioada infracţională decembrie 1989 - iunie 1990'. 

Fostul preşedinte Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, a revenit joi asupra unei afirmaţii pe care a făcut-o la Palatul Parlamentului în ceea ce priveşte Revoluţia, arătând că regretă faptul că o "exprimare eliptică poate suna drept indiferenţă faţă de rudele celor care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989''. 

"La sfârşitul întâlnirii de la Palatul Parlamentului, dedicată formării CPUN, prima instituţie a noii democraţii româneşti, am răspuns unor întrebări ale presei legate de intenţia redeschiderii dosarului 'Revoluţia din decembrie' şi unor decizii ale Curţii Europene a Drepturilor Omului privitoare la plângerile unor rude ale victimelor din decembrie 1989. Revoluţia Română a fost un eveniment extrem de complex şi a spune că poţi să-l cuprinzi într-un dosar înseamnă a ignora o întreagă realitate. Orice sentinţe ar da un tribunal sau altul, ele nu înseamnă că reprezintă adevărul despre Revoluţie. Sunt doar soluţii particulare, date unor cazuri particulare. Iar acolo unde au fost identificaţi vinovaţi de represiune, aceştia au fost judecaţi şi condamnaţi. Nu pentru o vină în general, ci pentru fapte concrete. Regret faptul că o exprimare eliptică, în contextul acestei discuţii, poate suna drept indiferenţă faţă de suferinţa rudelor celor morţi în acele zile. Nu este, iar tot ceea ce am făcut pentru cinstirea memoriei lor stă dovadă că nu este vorba de indiferenţă sau de lipsa empatiei", a scris Ion Iliescu, joi, pe blog.

 

 

Loading...

Comentarii

 • Negru Vasilica

  09 martie 2016 9:45

  Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • ciudat popor!

  28 februarie 2016 18:33

  il cazeaza pe criminal in casa cu paza si moca, iar pe victime le da afara....

  raspunde comentariului
 • mai bine schimbati sistemul

  27 februarie 2016 16:04

  In DEMOCRATIE o tara sau un imperiu se poate conduce doar daca alegi democratic omul serviciilor.Asa e la americani asa e si la rusi si se pare ca romanii se pricep si ei la copiat.Altfel ajung la putere marionetele diferitelor mafii si grupuri de interese interne si mai ales externe care distrug tara. O solutie ar fi DEMOCRATIA POPULARA PE CATEGORII SOCIALE. adica in parlament sa fie membrii reali ai diferitelor categorii profesionale dupa numarul lor real din tara dar nu sa fie reprezentati de altii ci direct din randul lor sa zicem chiar si prin tragere la sorti dintr-un numar pe fiecare judet in parte.Mai bine schimbati sistemul cu o democratie adevarata trecuta clar in nconstitutie.

  raspunde comentariului
  • clencix

   27 februarie 2016 20:25

   Habar nu ai ce e aia democratie, te repezi sa dai sfaturi, clasifici, constructii pe nisip. De fapt vrei sa discreditezi adevarata democratie. Tocmai ca in democratie statul nu trebuie decat sa serveasca, inclusiv prin serviciile secrete, cetateanul. In adevatata democratie cetateanul nu se lasa calcat in picioare, este activ in a-si apara drepturile si mecanismele statului ii respecta drepturile. Dar cetatenii trebuie sa fie activi, adica sa nu se lase amagiti, sa inteleaga ce drepturi au si sa si le ceara respectate. Cetatenii lenesi inactivi pot sa isi piarda drepturile, societatea e o concurenta constructiva si cine se lasa pe tanjeala merita sa piarda in fata celui care lupta. In felul acesta societatile democratice promoveaza eficienta, creativitatea, progresul si pedepsesc lipsa de performanta. Cei lenesi prefera dictaturile, ca nu mai trebuie sa-si bata capul, dictatorul ia tot si le da el ce vrea. Deocamdata Romania e statul in care o multime de cetateni inca mai asteapta sa li se dea, in loc sa lupte sa obtina ce au drept sa aiba.

   raspunde comentariului
   • Romania Libera

    28 februarie 2016 8:24

    Absolut corect . Atita timp cit inca a parte a populatiei inca asteapta sa i se dea ,neocomunistii PSD ,ALD SI UNPR vor prezenta o atractie pentru acest segment al poppulatiei si invers .Acesta a fost terenul cel mai potrivit pentru Iliescu si banda lui de criminali pentru a fura "revolutia " fabricata la Moscova .Dupa 25 de ani de la sa numita Revolutie ,asa numita libertate acceptata de mare majoritate s-a tradus prin aruncarea gunoiul pe starzi ,parcarea masinilor nebuneste .oriunde pe trotuare in intersectii .libertatea de ane injura unii pe altii ca la gura cortului si plecarea libera in sttrainatate la lucru dar nu lucru calificat performant si platit competitiv ,dar doar ca capsunari pe fermele din Spania adica la cea mai joasa si prost platitita munca .Romanii nu s-au luptat niciodata pentru drepturile lor . Intodeauna ei au asteptat pe altii sa le faca dreptate si sa ii reprezinte spre deosibire de vecinii nostri unguri ,polonezi si cehi care au stiut ce vor si nu au dat nici pas inapoi de la aspiratiile lor chair si sun regimurile comuniste dictatoriale .Asa am ajuns la semi democratia falsa din ziua de astazi din Romania .Asa s-a ajuns la Partidul -Stat PSD care si-a infiltrat agentii la toate nivelurile de putere in stat .Democratia de astazi este numai pentru banditii din Parlament pentru a fi protejaji impotriva actiunilor penale .Normal ca intr-o asemenea "democratie " Iliescu isi poate permite sa aiba tupeul sa faca declaratii impotriva celor cre si-au pierdut viata la Revolutie .

    raspunde comentariului
 • dusu

  27 februarie 2016 15:40

  intr o tara normala, astia ar avea sediu, iar tovarasul iliescu ar fi in puscarie, nu in casa de protocol platita de cetateni si pazit tot pe bani cetatenilor

  raspunde comentariului
 • gigi

  27 februarie 2016 14:35

  Revoluia Română a fost un eveniment extrem de complexNimic mai adevarat in afirmatia 'mnealui. "Revolutia Romana" nu a fost de natura romaneascaci, asa cum declara I.I., un eveniment extrem de complex pe care el insusi l-a orchestrat la ordinul Moscovei si al Washingtonului. De cand indivizii de teapa lui au fost infiltrati in structura puterii din Romania, a inceput distrugerea dirijata si caderea libera a natiunii noastre. Eminente cenusii de natura slavo-asiatica, precum acest ilustru domn I.I. au fost plasate la conducerea tarii noastre pentru a ne ruina. Nu ii putem numi tradatori, pentru ca ei nu sunt de-ai nostri, ei reprezinta interesele altor guverne. Tot ce putem spera e sa ne faca un favor si faca fiecare in parte un infarct, fara ei vom incepe sa respiram mai satios. toti indivizii astia ne manipuleaza de o viata, si cand dau cu stangul in dreptul cu cate o declaratie complet idioata, "consiglierii" lor ii sfatuiesc sa revina cu corectari pentru a calma opinia publica. Suna a un scenariu din "nasul" dar intre Cosa Nostra italiana si toti indivizii astia care ne-au condus un sfert de secol, nu este nici cea mai mica diferenta. Asa ca, daca nu pentru binele natiunii romane, pe care cica l-ai reprezentat in doua mandate si juma', si numai bine nu l-ai reprezentat, fa-ne un favor si mori! Chiar daca este prea tarziu pentru noi, caci deja ai sadit semintele raului in tarisoara si natiunea noastra, iar acum ele au dat roade, macar fa-o sa ne dai o mica satisfactie ca in fata mortii tot asa o sa faci pe tine ca orice muritor.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design