15.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArestări pe bandă rulantă în dosarul decontărilor fictive de la CNAS

Arestări pe bandă rulantă în dosarul decontărilor fictive de la CNAS

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, şi Sergiu Ciobanu, fost consilier al lui George Maior la SRI, au fost arestaţi preventiv, alături de alte 11 persoane, transmite Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri noaptea, ca 13 persoane din dosarul CNAS să fie arestate preventiv 30 de zile, iar una să fie cercetată în arest la domiciliu.

Din primul lot arestat a făcut parte Marian Burcea, fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Sergiu Ciobanu, fost consilier al lui George Maior la SRI, Alin Sergiu Costache (şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din C.N.A.S), Răzvan Mihai Mischie (reprezentant legal al unei societăţi prestatoare de servicii medicale), Maria Costică (reprezentant legal al unei societăţi prestatoare de servicii medicale), Cristina Manta (avocat în Baroul Bucureşti). În cazul Irinei Adelina Geambaşu, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, cercetată pentru instigare la folosirea influenţei, judecătorii au decis plasarea în arest la domiciliu.

Procurorii susţin că Marian Burcea a dispus ca funcţionarii CNAS şi CASMB din structurile de control să nu mai deranjeze furnizorii de servicii medicale cu verificările legale, cu toate că acesta ştia că nivelul fraudelor era foarte mare. De asemenea, ar fi făcut mai multe demersuri ca decontările fictive să nu mai fie de sesizate oficial.

Potrivit DNA, bugetul CASMB ar fi fost păgubit cu aproximativ 3 milioane euro, în intervalul ianuarie 2016-august 2017, prin decontarea ilegală a unor servicii fictive de îngrijire medicală la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals.

 

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă