13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânii blocaţi de peste 12 ore pe aeroportul din Birmingham au decolat,...

Românii blocaţi de peste 12 ore pe aeroportul din Birmingham au decolat, cu o nouă cursă, spre Bucureşti. Explicaţiile Blue Air

UPDATE 22.45: Compania Blue Air a declarat, pentru Digi24, că zborul spre România a fost anulat din cauza unui sezor defect.

„Înainte de decolarea din Birmingham, a apărut o semnalizare la bord, care s-a dovedit a fi de la un senzor defect. Conform procedurilor, avionul a fost supus unor verificări tehnice riguroase. În acest timp, pasagerii au primit asistență la sol și trei mese. Pasagerii vor decola de la Birmingham la 20:30, ora locală (10:30, ora României)”, au declarat pentru Digi24 reprezentanți ai companiei.

ACTUALIZARE 22:00 Românii au fost anunțați să se îndrepte către poarta de îmbarcare. 

Aproape 130 de români aşteaptă de mai bine de opt ore pe aeroportul din Birmingham, după ce compania Blue Air și-a anulat cursa către București, din cauza unor defecțiuni tehnice, potrivit Digi24.

Unul dintre internauţi precizează că este vorba de zborul OB152 Blue Air Birmingham Internaţional – Henri Coandă OTP.

„Defecţiunile aeronavei şi acţiunile companiei Blue Air ne ţin la sol în Birmingham de peste opt ore (zborul era programat să decoleze la 10:00). Compania nu a fost în stare să ne răspundă întrebărilor şi drepturilor noastre legale, telefonic. Operatorii la sol din Birmingham nu au primit răspunsuri concrete, fiind rugat personal să le furnizez un număr de telefon local (din România) la care să apeleze, deoarece numărul dedicat agenţiei Blue Air din Marea Britanie nu a reuşit să le furnizeze un răspuns concret în privinta zborului nostru”, scrie Mihai Valentin Mancaș.

Unul dintre pasageri a explicat în direct la Digi24 că problema inițială a fost un senzor de greutate al avionului, care indica o depășire.

"Se întâmpla dimineață, imediat după îmbarcarea pasagerilor în aeronavă. Pasagerii au fost anunțați că trebuie să aștepte debarcarea bagajelor, ceea ce s-a întâmplat, numai că și după aceea senzorul a rămas aprins. A fost chemată o echipă de tehnicieni, care aparent a rezolvat problema. Toată operațiunea a durat mai bine de două ore. După aceea, avionul a pornit pe pistă, ca să decoleze, numai că senzorul s-a aprins din nou în timp ce aeronava rula pe pistă, iar pilotul a anunțat că nu dorește să zboare în condițiile unei alarme la bord, așa că s-a întors", a declarat pasagerul romn.

 

Cele mai citite

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă