23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialAntonescu: Când vom guverna, agricultura va fi o prioritate

Antonescu: Când vom guverna, agricultura va fi o prioritate

Într-un discurs ţinut asăzi în cadrul unei întâlniri cu tema strategiei USL pentru dezvoltarea agriculturii, Crin Antonescu a declarat că „agricultura va fi o prioritate naţională” atunci când USL va fi la guvernare.

„Pentru noi, atunci când vom guverna, agricultura va fi o prioritate naţională. Această afirmaţie nu este o noutate, dar esenţial este că vom fi primi care o vom respecta. Pentru că de când mă ştiu eu, toţi ştiu că agricultura este importantă în România, că trebuie făcut ceva cu agricultura dacă vrem ca ţara să meargă bine să aibă o economie sănătoasă. Cu toate acestea suntem astăzi în situaţia în care guvernanţii nu se comporta ca şi când agricultura este o prioritate”, a declarat Antonescu.

El a explicat de ce agricultura este importantă pentru dezvoltarea Românie. „Agricultura este o prioritate pentru că într-o perioadă de criză mondială cei care au resursele fundamentale- hrana şi energia- au un cuvânt de spus, o carte de jucat. Din fericire, România are un potenţial agricol de nediscutat. Este o prioritate pentru orice guvernare raţională, inteligentă pentru că nu poţi vorbi despre o dezvoltare fără o agricultură bună, nu poţi vorbi despre o creştere a standardelor de viaţă.  De asemenea, este o prioritate pentru că agricultura se leagă şi de dimensiunea culturală a naţiunii pe care trebuie să o punem în valoare.

Antonescu a mai subliniat faptul că România poate acea un cuvânt de spus în politicele agrare dacă programul propus de USL va fi adoptat.

„A face din agricultură o prioritate naţională nu înseamnă să faci din România o putere agricolă ceea ce ar fi normal şi posibil, ci o voce atunci când se vorbeşte de politicile în acest domeniu. Atunci când voi vedea preşedintele sau prim-ministrul României mergând la Consiliu European şi discutând probleme de agricultură cu o voce grea şi ascultată, atunci când fiecare fermier va vedea că UE şi Guvernul României lucrează pentru el vom şti că acest domeniu funcţionează. Totutor care le pasă de destinul acestei ţări nu pot spune că sunt preocupaţi de soarta României dacă nu îi iubeşti şi îi serveşti pe oamenii care fac agricultură „, a mai spus Antonescu.

Cele mai citite

Sectorul 4 continuă modernizarea

Al doilea pasaj rutier suprateran va fluidiza traficul în Sudul Bucureștiului Sectorul 4 din București continuă să fie un exemplu de administrație eficientă și orientată...

Ucraina roagă România să doboare drone rusești

Ministrul ucrainean de Externe a spus că este "recunoscător" pentru decizia "istorică" a ţării noastre de a dona un sistem Patriot Ucrainei Ministrul Afacerilor Externe,...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...
Ultima oră
Pe aceeași temă