16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialANOSR a anuntat Camera ca a cerut demisia Ecaterinei Andronescu din toate...

ANOSR a anuntat Camera ca a cerut demisia Ecaterinei Andronescu din toate functiile publice

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a anuntat, astazi, Camera Deputatilor, ca a cerut demisia deputatului PSD Ecaterina Andronescu din functiile publice, respectiv rector UPB, presedinte al Consiliului National al Rectorilor, membru in Comisia de invatamant din Camera, informeaza Mediafax.

ANOSR si-a motivat solicitarea considerand ca Ecaterina Andronescu este vinovata de abuz in serviciu, atacarea dreptului la libera exprimare a studentilor, imixtiune in procesul de evaluare institutionala a Politehnicii Bucuresti si incalcarea statutului studentilor.

ANOSR semnaleaza, de altfel, ca acuzatiile pe care le aduce deputatului PSD Ecaterina Andronescu si pentru care ii solicita demisia au la baza faptul ca aceasta, in calitate de rector al UPB, a chemat o parte dintre studentii consultati de Comisia de Evaluate Institutionala ARACIS cu privire la procesele educationale din UPB si le-a cerut explicatii despre parerile exprimate.

ANOSR arata, de asemenea, ca studentilor care au fost consultati de Comisia de Evaluate Institutionala ARACIS li s-a adus la cunostinta, in prealabil, faptul ca aspectele discutate vor avea caracter protejat.

Ca urmare a celor semnalate, ANOSR arata ca aceasta atitudine a deputatului PSD Ecaterina Andronescu este condamnabila, lipsita de etica si inacceptabila pentru un membru in Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor.

De asemenea, ANOSR roaga conducerea Camerei sa ii transmita o pozitie oficiala in raport cu cele semnalate si sa accepte o intalnire de consultare pentru a analiza situatia creata.

Dupa sedinta Biroului Permanent de astazi, secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca informarea ANOSR a fost transmisa Comisiei de invatamant a Camerei.

"Am trimis aceasta informare din partea Aliantei catre Comisia de Invatamant. Restul chestiunilor se pot rezolva acolo unde ANOSR are abilitati pentru a propune aceste chestiuni", a spus Zgonea.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă