Anchetă la un liceu din Ploiești. Mai mulți elevi ar fi dat mită, ca să scape de corigenţe. Doi profesori, sub control judiciar

de Roxana Petre , 08 august 2017 - stire actualizata la ora 21:52, 08 august 2017
Anchetă la un liceu din Ploiești. Mai mulți elevi ar fi dat mită, ca să scape de corigenţe. Doi profesori, sub control judiciar

Doi profesori de la Colegiul „Toma Socolescu” din Ploieşti au fost plasaţi sub control judiciar, fiind suspectați că ar fi luat mită de la elevi pentru promovarea unor corigenţe, informează Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au început urmărirea penală într-un dosar în care un profesor de economie de la Colegiul „Toma Socolescu” din Ploieşti este bănuit că a luat mită, iar un alt profesor, de matematică, de complicitate la luare de mită, fiind intermediarul primului.

Sursele citate de Mediafax precizează că denunţul a fost făcut de un elev, care a spus că i-a fost cerută suma de 500 de lei ca să promoveze examenul de corigenţă.

La finele lunii iunie, profesorul de economie a fost prins în flagrant în timp ce luat 1.000 de lei de la doi elevi. La percheziţii, anchetatorii au găsit banii daţi de denunţător, dar şi de către alţi elevi, fiind ridicată suma de 6000 de lei.

Pe lângă profesori, şase elevi sunt cercetaţi pentru dare de mită.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design