7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Spitalul Județean din Suceava, după ce un chirurg ortoped şi-a...

Anchetă la Spitalul Județean din Suceava, după ce un chirurg ortoped şi-a fracturat piciorul în faţa sălii de operaţie

O anchetă este în desfășurare la Spitalul Judeţean din Suceava, după ce un chirurg ortoped a căzut şi şi-a rupt un picior în timp ce intra în blocul operator pentru a face o intervenţie chirurgicală, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Suceava spun că medicul chirurg Sorin Mihai Petraşnuc s-a dezechilibrat şi a căzut chiar înainte de a intra în sala de operaţie, unde urma să facă o operaţie. Ortopedul a suferit o fractură de tibie.

“Medicul s-a dezechilibrat şi a alunecat înainte de a intra în sala de operaţie. În urmă cu doi ani a fost victima unui grav accident de circulaţie, a suferit mai multe leziuni şi o fractură de bazin şi din acest motiv se deplasa destul de greu. Din păcate, a alunecat şi a căzut chiar pe piciorul cu care avea probleme. A suferit o fractură de tibie”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalul Judeţean Suceava, Dragoş Vicoveanu.

În acest caz Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a declanşat deja o anchetă, inspectorii fiind anunţaţi de conducerea spitalului despre accident.

Inspectorii ITM urmează să stabilească cum s-a petrecut accidentul de muncă şi dacă au fost respectate toate normele de sănătate şi securitate în muncă.

”Deja unul dintre inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă a venit la spital şi i-a luat o declaraţie pacientului – medic implicat în accidentul de muncă. Din fericire, acesta este se simte bine, nefiind necesară vreo intervenţie chirurgicală”, a spus Vicoveanu.

Chirurgul ortoped Sorin Mihai Petraşnuc, în vârstă de 44 de ani, a fost grav accidentat în 2015, după ce a ieşit de la muncă şi de îndrepta spre casă, de un şofer care a trecut pe contrasens şi a lovit în plin maşina condusă de medic. În urma accidentului, chirugul a suferit numeroase traumatisme, o ruptură de ficat şi o fractură de bazin.

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă