11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAmendă de 20.000 de lei pentru hotelul în piscina căruia s-a înecat...

Amendă de 20.000 de lei pentru hotelul în piscina căruia s-a înecat un copil de 5 ani

Autoritatea Naţională pentru Turism a amendat, vineri, cu 20.000 de lei hotelul din Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de cinci ani deoarece unitatea avea o persoană desemnată cu supravegherea piscinei și acordarea primului ajutor, dar că aceasta nu avea certificatul de salvamar, așa cum prevede legea, anunţă Mediafax.

Mirela Matichescu, președintele ANT,  a precizat că, în rest, unitatea respecta toate prevederile legale, având panou de avertizare la piscină și având afișat și programul de funcționare al acesteia.

Conform anchetatorilor, copilul se afla la mare împreună cu părinții, sosiți din București, iar miercuri seară s-a jucat pe terasa hotelului. La un moment dat, părinții au sesizat dispariția copilului și au alertat personalul unității de cazare. Ulterior, copilul a fost găsit în piscina hotelului, fiind scos din apă de un turist.

Cadrele medicale de la Ambulanță care au sosit imediat la locul incidentului au încercat timp de mai multe zeci de minute să îl resusciteze pe copil, care a fost transportat la Spitalul Municipal Mangalia, iar în jurul orei 22.35 a fost constatat decesul. Cadavrul a fost dus la Morga Mangalia pentru necropsie.

Potrivit anchetatorilor, piscina hotelului în care s-a înecat copilul este supravegheată în timpul programului, adică între orele 08.00-18.00, de un angajat, iar apelul la 112 prin care se anunța incidentul a fost făcut în jurul orei 21.10.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă