16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul SUA, după moartea caporalului român: România îndeplineşte un rol crucial în...

Ambasadorul SUA, după moartea caporalului român: România îndeplineşte un rol crucial în lupta împotriva tiraniei

Ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gittenstein, a transmis marţi un mesaj de condoleanţe în urma decesului caporalului român Cătălin-Ionel Marinescu în Afganistan.

„Am aflat cu tristeţe despre moartea caporalului Cătălin-Ionel Marinescu, ucis la datorie ca urmare a unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în timpul unei misiuni în Afganistan. În numele Guvernului SUA, vreau să transmit cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi camarazilor săi”, se arată într-un comunicat transmis de Ambasada SUA.

Mark Gittenstein a adăugat, în acelaşi document: „Caporalul Marinescu şi-a realizat misiunea cu neînfricare, iar camarazii săi îndeplinesc un rol crucial în lupta NATO împotriva tiraniei şi extremismului din Afganistan. Statele Unite ale Americii sunt mândre că România este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi în Afganistan. Le datorăm recunoştinţă caporalului Marinescu şi neînfricaţilor membri ai Armatei Române pentru curajul şi abnegaţia lor”.

Caporalul Cătălin-Ionel Marinescu este al 16-lea soldat român ucis în Afganistan, din 2005 până în prezent.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă