11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDeținut condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, care a...

Deținut condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, care a evadat, joi, din închisoare, a fost prins

UPDATE 17.30: Deținutul care a evadat joi de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins de polițiștii din județul Vrancea, în timp ce se deplasa cu o mașină în localitatea Tișița, la circa 20 kilometri de Focșani, potrivit conducerii instituției.

 

''Deținutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focșani, urmând a fi transferat și reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanța — Poarta Albă. Menționăm că în acest caz au fost sesizate organele competente, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare'', potrivit unui comunicat de presă transmis de Penitenciarul Poarta Albă.


 

Un deţinut, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, a evadat, joi, de la Penitenciarul Poarta Albă, unde era încarcerat. Astfel, autorităţile sunt în alertă maximă, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, a părăsit, joi dimineaţă, punctul de lucru la care era repartizat, respectiv SC Avicola SA din localitatea Lumina, judeţul Constanţa. Deţinutul făcea parte dintr-un grup de 13 deţinuţi care făceau munci necalificate, sub supraveghere.

„Persoana privată de libertate executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizată în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017”, arată reprezentanţii instituţiei.

Bărbatul cu domiciliul în localitatea Piatra Neamţ are 38 de ani, constituţie atletică, înălţimea de 1,68 metri, păr şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni lungi de culoare gri deschis şi un tricou de culoare verde deschis.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa”, susţin reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă.

Conducerea penitenciarului a dispus începerea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele în care a reuşit să fugă deţinutul.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă