25.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialAccident mortal în mina Lupoaia

Accident mortal în mina Lupoaia

Un miner de 42 de ani şi-a pierdut viaţa, miercuri, după ce o grindă de lemn din mina Lupoaia, Motru, s-a prăbuşit peste el, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, ajutorul de miner Marian Nistoran, de 42 de ani, se pregătea să iasă din şut când o grindă din zona unui abataj s-a desprins şi s-a prăbuşit peste el. Bărbatul a murit pe loc.

O echipă formată dim inspectori de muncă, poliţişti şi procurori anchetează împrejurările producerii accidentului de muncă.

„În jurul orei 3:30, o persoană în vârstă de 42 de ani a fost lovită în zona capului de o grindă care făcea parte din susţinerea suplimentară dintre secţia 7 şi front. Acesta lucra ca ajutor de miner. La faţa locului s-a deplasat o echipă de inspectori de muncă”, a spus George Romanescu, şeful ITM Gorj.

Poliţia a fost sesizată în acest caz de conducerea minei. „Noi am fost sesizaţi, în jurul orei 5.00, de către directorul Exploatării Miniere Lupoaia despre incident. Urmează să fie continuate cercetările, sub coordonarea unui procuror şi cu echipa de inspectori de muncă, pentru a clarifica împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.

Potrivit conducerii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Marian Nistoran locuia în Motru, era căsătorit şi avea două fete, una de 18 ani, iar cealaltă de 15 ani.

Cele mai citite

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă