7.3 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSpecialO cunoscută profesoară de la Academia de Poliție, cercetată pentru 21 de...

O cunoscută profesoară de la Academia de Poliție, cercetată pentru 21 de infracțiuni

O cunoscută profesoară de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru 21 de infracțiuni, cele mai multe fiind de înșelăciune.

Astfel, Goergeta Ungureanu este acuzată că ar fi comis nouă infracţiuni de înşelăciune, cinci infracţiuni de uz de fals, șase infracţiuni de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu șio infracţiune de abuz în serviciu, potrivit procurorii Parchetului Sectorului 1.

Nouă studenți păcăliți de profesoară

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, Georgeta Ştefania Ungureanu profitând de poziţia sa de conducător de doctorat în cadrul instituţiei amintite a solicitat şi primit de la nouă persoane, toate înmatriculate la Şcoala Doctorală, sume de bani ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale, cu sume cuprinse între 1.000 lei și 15.000 lei, ce ar fi trebuit achitate la casieria instituţiei, inducându-le în eroare cu privire la faptul că va achita personal taxele sau prin intermediul unor societăţi comerciale.

În fapt, inculpata nu a achitat respectivele taxe, ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plată (facturi, ordine de plată) false, fără acoperire în realitate.

”Prin depunerea documentelor false, inculpata Ungureanu Georgeta Ştefania  i-a determinat pe angajaţii Şcolii Doctorale să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, fără vinovăţie, aşa încât Academia de Poliţie a prestat serviciile aferente, în condiţiile în care plata taxelor nu era efectuată”, mai arată Parchetul Sectorului 1.

Nu a aprobat depunerea dosarului unui doctorand

Anchetatorii mai arată că, în perioada 2013-2014, aproximativ un an de zile a refuzat predarea tezei de doctorat a unui persoane vătămate către Secretariatul Şcolii Doctorale, aşa încât dosarul  acesteia să fie înaintat către Ministerul Educaţiei în vederea acordării titlului  de doctor, vătămând astfel interesele legitime ale persoanei vătămate de a i se acorda respectivul titlu.

Față deprofesoară s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Dobânzile externe la care se împrumută România au început deja să scadă

Premierul a lansat un mesaj de încredere către mediul privat românesc și investitorii străini În cadrul primei ședințe a Cabinetului, premierul a subliniat importanța stabilității...

Comercianții nu mai sunt obligați să emită bon fiscal, decât la cerere: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Modificarea nu afectează drepturile consumatorilor, reglementate de legislația în vigoare Legislația privind emiterea bonurilor fiscale a fost modificată, iar noile reglementări au fost publicate în...

Cel mai lung tunel din România rămâne, încă, un vis. Finalizarea proiectului ar putea întârzia până după 2033

Investiția de aproape un miliard de euro rămâne incertă, din cauza lipsei fondurilor și a birocrației Construcția celui mai lung tunel feroviar din România, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă