15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialA murit cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete

A murit cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi, la 59 de ani, într-o clinică privată, potrivit unor surse apropiate familiei, citate de Agerpres.

Ileana Ciuculete s-a născut în 20 septembrie 1957, în comuna doljeană Vela. De-a lungul timpului, Ileana Ciuculete a fost solista mai multor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul „Nicolae Bălcescu" din Craiova, Ansamblul folcloric „Căluşul` din Scorniceşti şi Ansamblul „Danubius" din Drobeta Turnu-Severin.

Cine a fost Ileana Ciuculete

 

Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957, în comuna Vela, la interferența județului Dolj cu județul Mehedinți. Datorită calităților vocale deosebite, a fost angajată de la 14 ani, cu dispensă de vârstă, la orchestra de muzică populară „Doina Olteniei'' a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook a artistei, www.facebook.com/pg/IleanaCiuculeteOfficial.

A absolvit Liceul de matematică-fizică „Traian'', din Drobeta Turnu-Severin.

De-a lungul carierei artistice, a fost angajată ca prim-solistă la Ansamblul „Danubius'' din Drobeta Turnu-Severin, la Ansamblul „Nicolae Bălcescu'' din Craiova și la prestigiosul ansamblu folcloric „Călușul'' din Scornicești. A colaborat cu toate ansamblurile artistice din țară în turnee și spectacole.

Solistă apreciată de public pentru creațiile proprii și pentru stilul specific de a cânta, dinamic și melodios, a avut o bogată activitate discografică, însumând 30 de albume și peste 400 de melodii proprii.

Din discografia artistei, amintim albumele: „De ce-i lăsat dorul dor'', „Dragostea e rău de foc'', „Primavara înfloare dorul'', „Într-o zi de mai cu soare'', „Cântece de voie bună'', „Tinerețe, nu pleca'', „Ce e dragostea în lume'', „Bobocel de trandafir'', „Eu le-am spus ochilor mei'', „Măi Ileană, măi olteancă'', „Neicuță din Calafat", „Asta sunt, n-aveți ce-mi face'', „Am venit cu drag la voi'', „Ciorba de curcan'', „Prost ai fi dacă mă crezi'', „Pân' la tine mândro, la Sălaș'', „Din Timoc la Chișinău''.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în țară cu trei discuri de aur și cu un disc de platină, iar în Serbia cu un disc de aur.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă