13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial987 de deținuți au votat la Penitenciarul Poarta Albă. Cristian Borcea și...

987 de deținuți au votat la Penitenciarul Poarta Albă. Cristian Borcea și Victor Becali printre VIP-urile care au avut acest drept

987 de deţinuţi, între care Cristian Borcea și Victor Becali au votat la Penitenciarul Poarta Albă. Totodată un număr de 46 de persoane aflate în arestul Poliției Judeţene Constanța şi alte trei persoane arestate la domiciliu au votat, duminică, la europarlamentare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanța, Carmen Șerbănescu, a declarat că în judeţ sunt 31 de persoane aflate în arest la domiciliu, dintre care trei au solicitat să voteze şi şi-au exercitat acest drept, informează Mediafax.

De asemenea, au cerut să îşi exercite acest drept 46 din cele 50 de persoane cu drept de vot aflate în arestul Poliției Județene.

Și aproximativ 1.000 de deținuți încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, între care Cristian Borcea și Victor Becali, și-au exercitat dreptul la vot, duminică, la alegerile pentru Parlamentul European.

"Dintr-un total de 1.295 de persoane private de libertate, cetăţeni români cu drept de vot, aflate în custodia Penitenciarului Poarta Albă, şi-au exprimat intenţia de vot 987 de persoane, dintre care 636 la Penitenciarul Poarta Albă, iar 351 la Secția exterioară Valu lui Traian", a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Gabriel Botezan.

În Penitenciarul Poarta Albă sunt încarcerați Gigi Becali, vărul acestuia, Victor Becali, și Cristian Borcea. Gigi Becali nu are drept de vot, conform sentinței date de magistrații care au judecat dosarul său, dar Victor Becali și Cristian Borcea au acest drept, pe care şi l-au exercitat.

În penitenciar, procesul electoral s-a desfăşurat în zone special amenajate în incinta locurilor de deţinere, unde reprezentanţii comisiilor electorale locale au instalat urnele mobile.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă