7est.ro: Cum a ajuns fiul lui Tudorel Toader asistent universitar. Senatul Universității Alexandru Ioan Cuza ar fi schimbat meteodologia ca să poată participa la concurs. Reacţia ministrului Justiţiei

de Roxana Petre , 10 august 2017 - stire actualizata la ora 23:20, 10 august 2017
7est.ro: Cum a ajuns fiul lui Tudorel Toader asistent universitar. Senatul Universității Alexandru Ioan Cuza ar fi schimbat meteodologia ca să poată participa la concurs. Reacţia ministrului Justiţiei

UPDATE 22.30: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, la B1 TV, că "modificarea regulamentului nu facilitează nimic, mai introduce un filtru".

„El este notar public, are cinci ani de experiență în învățământul superior, este la o universitate privată. Uitați-vă în regulament la metodologie. Modificarea de la regulament nu facilitează nimic, mai introduce un filtru. Orice om de bună-credință se uita în Monitorul Oficial, vedea anunțul. Criteriile erau îndeplinite", a precizat Tudorel Toader, joi seara, la B1 TV.

_____________________________________

Senatul Universității Alexandru Ioan Cuza ar fi schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să scoată la concurs un post de asistent universitar, în cadrul Facultății de Drept, pentru ca Ionuț Alexandru Toader, fiul ministrului Justiției, Tudoel Toader, să se poată înscrie. Înainte de modificarea paragrafului, el nu ar fi îndeplinit condițiile pentru a participa la examen, scrie 7est.ro.

La sfârşitul lunii aprilie, Universitatea Al. I. Cuza a anunţat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina „Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele".  În 30 martie, Senatul Universităţii Al.I. Cuza a modificat un articol din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice, fiind eliminată prevederea ca la Facultatea de Drept la postul de asistent universitar să fie necesar doar titlul de doctor în Drept Civil. 

„Schimbarea a fost propusă Senatului de către Consilul de Administrație, căruia, la rândul său i-a fost propusă de către Biroul Executiv al Consilului de Administrație (BECA), prin prorectorul de resort. Măsura de introducere a unei etape suplimentare de verificare a fost propusă pentru a asigura un grad sporit de transparență și corectitudine a concursurilor didactice, după consultarea unor exemple de bună practică de la universitățile din Consorțiul Universitaria (de exemplu – UBB Cluj). A fost considerată necesară deoarece, până acum, îndeplinirea standardelor era decisă de Biroul Juridic al UAIC, apărând situații în care consilierii juridici ai UAIC trebuiau să decidă dacă anumite teze de doctorat susținute pe domenii „conexe” sau „de frontieră” au legătură sau nu cu domeniul postului scos la concurs. Practic, s-a introdus o etapă de „verificare a eligibilității”, din partea specialiștilor din fiecare facultate, care emit un aviz consultativ”, se arată într-un răspuns emis de către reprezentanții Universității Cuza redacției 7Est.

Astfel, Ionuţ Alexandru Toader s-a înscris ulterior la concurs şi a fost declarat admis cu media 9,24, el fiind singurul concurent pe acest post.

„Eu am îndeplinit toate condițiile… Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta. Eu am aflat despre concurs de pe site-ul www.uaic.ro”, a spus Ionuț Alexandru Toader, contactat de jurnaliști.

Potrivit sursei citate, angajarea lui Ionuț Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută în contextul în care Tudorel Toader este suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru. Conform regulamentelor Universității Cuza, Ionuț Alexandru Toader nu ar fi avut voie să se înscrie la concurs,  atât timp cât avea o rudă în conducerea universității.

 

„Astfel au fost fentate regulamentele universității care interzic angajarea rudelor celor aflați în funcții de conducere decizionale”, mai scriu jurnaliștii.

Comentarii

 • cet

  11 august 2017 11:37

  Urat! Avea deja serviciu dar trebuia sa se angajeze contrar interdictiei.jenant

  raspunde comentariului
 • ioan

  11 august 2017 9:14

  competenta la care face aluzie Alina in comentariul ei a adus Romania in pragul colapsului. a devalizat tara asta de tot ce a ramas din 89 incoace. terenul este pe cale sa fie cumparat bucata cu bucata, industria este inexistenta, iar in agricultura daca se mai produce ceva bun este trimis afara si in schimb primim deseurile altora. aceiasi competenta care a fost chezasia emanatiei poporului a indepartat 4 milioane de romani printre care cei mai inteligenti. sanatatea si invatamantul sunt in dezastru ceea ce inseamna analfabetism si decese din motive demne de secolul 15. infrastructura rutiera este aproape neschimbata fata de 89 si numarul de masini poate sa inzecit. in sport sa asezat linistea. nu mai departe decat campionatul mondial de atletism ce se desfasoara in zilele astea la Londra inca nu am vazut vreun sportiv din Romania. Inainte cred ca era in fiecare disciplina un sportiv roman iar medalii erau destule. In arta si cultura , doar cativa mai rezista asaltului manelelor si a ipocriziei . deci asta este competenta????? tudorel asta cu plodul lui nu este decat un mic exdmplu din miile care se intampla zilnic in toate institutiile publice de sus in jos. de aia totul merge struna.

  raspunde comentariului
 • Alina

  11 august 2017 3:27

  Ce caractere oribile au romanii...Oricât de competent ar fi tatăl si oricât de competent ar fi copilul,ni scăpa nici unul fara sa fie terfelit de gloata incapabililor.

  raspunde comentariului
  • caineanuion

   11 august 2017 3:45

   Ce să-ți spun, noroc cu politicienii că l-au lansat pe senior în liga mare și noroc cu senatorii universității care au tras sforile

   raspunde comentariului
 • CURIOSUL

  10 august 2017 20:18

  TUDORELE NENE umplusi STIMA, MANDRIA si SERIOZITATEA de *****. Oare nici un roman aflat DUPA 1990 intr-o functi publica de la presedinte de stat pana la portar sau gardian nu mai poate dovedi RUSINE, OMENIE, DEMNITATE UMANA, NOBLETE, CARACTER, COMPETENTA, IMPARTIALITATE, OBIECTIVITATE, AFECTIUNE, etc .........????? Oare poporul roman este o adunatura de ramasite umane, de gunoaie umane, de zoi si laturi, de viermi si omizi, de rechini si caracatite, de hiene si de lupi, etc. .......??????

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design