9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial35 de persoane care se aflau într-o tabără din Bușteni, între care...

35 de persoane care se aflau într-o tabără din Bușteni, între care și 10 copii, acuză stări de rău. Direcția Sanitar-Veterinară a deschis o anchetă

UPDATE 18.40: Direcţia Sanitar-Veterinară a demarat o anchetă, după ce 35 de persoane au acuzat stări de rău, informează Mediafax.

„S-a deschis o anchetă. Colegul meu deja se îndreapta spre mănăstire. Nu ştim unde au mâncat şi ce. Pot să vă spun însă că mănăstirea respectivă nu e în evidenţa noastră ca unitate sanitar-veterinară. E o mănăstire de maici. Vom vedea în urma anchetei”, a declarat şeful DSV Prahova, Mihai Terecoasă.

La rândul său, medicul Daniel Nicolae a declarat că turiştii au spus că au mâncat atât la mănăstire, cât şi în alte locuri. „Au declarat că au consumat mâncare şi la mănăstire şi în alte locuri, nu au putut face o legătură. Am transportat la spital doar o fetiţă de 11 ani. De miercuri s-au simţit rău”, a declarat Daniel Nicolae, manager Ambulanţa Prahova.

Totodată, însoţitorul grupului a precizat că la prânz au mâncat toţi la un restaurant, iar la mănăstire au mâncat ce au avut de acasă.


35 de persoane, între care 10 copii, care se aflau într-o tabără, în zona Mănăstirii Sfânta Treime din Buşteni, acuză stări de rău, astfel că a fost solicitată intervenția ambulanțelor, informează Mediafax.

Potrivit ISU Prahova, paramedicii SMURD şi echipe ale Ambulanţei Prahova au intervenit în Buşteni, la Mănăstirea Sfânta Treime. 

„Au stări de vomă şi scaune diareice. Se deplasează la faţa locului pentru evaluare primară două echipaje SAJ, din care unul cu medic şi un echipaj SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Adrian Radu.

La rândul său, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, precizat că nu se ştie exact numărul persoanelor care vor ajunge la spital.

„Ştim că se aflau într-o tabără. Medicii încă intervin şi evaluează. Au stări de vomă, febră şi scaune diareice. Vom vedea de la ce”, a declarat Lupea.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă